Britu premjers pasniedz pirmssvētku maltīti karavīriem Igaunijā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Boriss Džonsons, apmeklējot Igaunijā dislocētos britu karavīrus.
Boriss Džonsons, apmeklējot Igaunijā dislocētos britu karavīrus. Foto: STEFAN ROUSSEAU / AFP

Pēc Igaunijas premjerministra Jiri Ratasa ielūguma Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons sestdien bija ieradies vizītē Igaunijā. Pēc tam Džonsons apmeklēja Igaunijā dislocētos apmēram 1000 britu karavīru. 

Boriss Džonsons personīgi viņiem pasniedza Ziemassvētku pusdienas - Jorkšīras pudiņu ar tītaru. Apmeklējot Tapa militāro bāzi netālu no Tallinas, Džonsons novēlēja viņiem priecīgus Ziemassvētkus. 

Džonsons sacīja: "Tuvāko dienu laikā visi svinēs Ziemassvētkus kopā ar savām ģimenēm, bet jūs būsit šeit - tālu prom, diezgan aukstā vietā. Tas, ko jūs darāt, ir ārkārtīgi svarīgi, jo iemesls, kāpēc ikvienam mūsu valstī Ziemassvētki ir mierīgi un droši, ir jūsu nopelns. Tas, ko jūs darāt, parāda, ka NATO darbojas un ka NATO ir alianse, kurai mēs pilnībā uzticamies."

epa08085130 British soldier takes selfie with British Prime Minister Boris Johnson (2-L), during Christmas lunch with British troops at the Tapa military campus in Tapa, Estonia, 21 December 2019. Boris Johnson is on a one-day visit to Estonia and has meeting with British troops from NATO's battle group at Tapa. EPA/VALDA KALNINA
epa08085130 British soldier takes selfie with British Prime Minister Boris Johnson (2-L), during Christmas lunch with British troops at the Tapa military campus in Tapa, Estonia, 21 December 2019. Boris Johnson is on a one-day visit to Estonia and has meeting with British troops from NATO's battle group at Tapa. EPA/VALDA KALNINA Foto: VALDA KALNINA / EPA

Premjerministrs arī uzsvēra Apvienotās Karalistes apņemšanos ievērot NATO un aizstāvēt Igaunijas austrumu robežu ar Krieviju. Lielbritānija ir viena no nedaudzajām NATO valstīm, kas ievēro saistības iztērēt aizsardzībai vismaz 2% no IKP.

Džonsons tikās ar Ratasu, kurš apsveikuma īsziņā pēc 12.decembrī notikušajām Lielbritānijas parlamenta vēlēšanām uzaicinājis Konservatīvās partijas līderi apmeklēt Igauniju. 

Britain's Prime Minister Boris Johnson enjoys Christmas lunch with British troops stationed in Estonia during a one-day visit to the Baltic country, in Tallinn, Saturday, Dec. 21, 2019. (Stefan Rousseau/Pool photo via AP)
Britain's Prime Minister Boris Johnson enjoys Christmas lunch with British troops stationed in Estonia during a one-day visit to the Baltic country, in Tallinn, Saturday, Dec. 21, 2019. (Stefan Rousseau/Pool photo via AP) Foto: Stefan Rousseau / AP

Džonsons Igauniju apmeklēja jau 2017.gada septembrī, kad kā toreizējais Lielbritānijas ārlietu ministrs ieradās uz Igaunijas kā Eiropas Savienības prezidējošās valsts organizētu bloka ārlietu ministru sanāksmi. Kā ārlietu ministrs Džonsons apmeklēja arī britu karavīrus Tapā. 

Ratass bija pirmais ārvalstu līderis, kurš tikās ar Džonsonu pēc tam, kad viņš 24.jūlijā kļuva par Lielbritānijas premjerministru. Tikšanās Londonā notika 6.augustā. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu