/nginx/o/2019/12/26/12835388t1h5efa.jpg)
Jaunā gada vakariņām Pipars jeb Rojs Puķe piedāvā veselīgu un gardu recepti!
Nepieciešams
- 2 foreles
- 50 g sviesta
- 1 apelsīns
- 1 greipfrūts
- 4 kartupeļi
- 1 liels burkāns
- 1 purava baltā daļa
- 1 ķiploka galviņa
- svaigs timiāns
- kaltētas garšvielas (timiāns, rozmarīns, oregano, baziliks utt)
- sāls, pipari
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
Pusi apelsīna un pusi greipfrūta sagriež šķēlēs, no pārējiem augļiem izspiež sulu.
Iztīrītas foreles nomazgā, nosusina, ierīvē ar sāli un svaigi maltiem pipariem gan no ārpuses, gan no iekšpuses. Ar asu nazi gareniski iegriež zivs ādu vairākās vietās.
Formas apakšā liek daļu augļu. Zivi pārliek cepešpannā, apslaka ar izspiesto augļu sulu, pa virsu uzliek vēl pāris augļu šķēles. Zivs vēderā ieliek pāris timiāna zariņus.
Kartupeļus, burkānus un puravu sagriež palielās šķēlēs, ķiploka galviņu sagriež uz pusēm. To visu pārliek cepamā formā, pievieno sviestu, kaltētas garšvielas, pārkaisa ar sāli un apmaisa.
Visu liek cepeškrāsnī un cep līdz gatavībai - dārzeņi cepas apm. 45 min, zivs būs gatava ātrāk - apm 30 min. Tāpēc es iesaku zivi ielikt mazliet vēlāk, lai viss būtu gatavs vienlaicīgi.
Vairāk: www.pipars.lv
/nginx/o/2019/12/26/12835389t1haacc.jpg)