Turcijā aizdomās par saistību ar "Islāma valsti" aizturēti vismaz 124 cilvēki

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Policija Turcijā aizturējusi vismaz 124 cilvēkus, kas tiek turēti aizdomās par saistību ar teroristu grupējumu "Islāma valsts", pirmdien vēsta ziņu aģentūra "Anadolu".

Pretterorisma policijas un nacionālā izlūkdienesta kopīgā operācijā Ankarā aizturēti vismaz 33 ārvalstu pilsoņi.

Savukārt Stambulā policija veikusi reidus 31 adresē un aizturējusi 24 aizdomās turamos, tostarp četrus ārvalstu pilsoņus, ziņoja "Anadolu".

Reidi veikti arī Batmanā, Turcijas dienvidos, kur aizturēti 22 aizdomās turamie, kā arī Adanā, Kajseros, Samsunā un Bursā, kur aizturētas 45 personas, tostarp seši ārvalstu pilsoņi, ziņoja "Anadolu".

Aģentūra norādīja, ka Ankarā aizturētie aizdomās turamie ir no Irākas, Sīrijas un Marokas.

Policija turpina meklēt vēl 17 aizdomās turamos, ziņoja "Anadolu".

Turcijā 2015.gadā un 2016.gadā notika vairāki uzbrukumi, kuros Turcija vainoja "Islāma valsti" un kurdu kaujiniekus. Šajos teroraktos dzīvību zaudēja vairāk nekā 300 cilvēki.

"Islāma valsts" arī uzņēmās atbildību par uzbrukumu naktsklubā Jaunā gada svinību laikā 2017.gada 1.janvārī, kad tika nogalināti 39 cilvēki, no kuriem vairums bija ārvalstu pilsoņi.

Turcija šogad deportējusi 778 cilvēkus, kurus uzskata par saistītiem ar "Islāma valsti" vai citiem teroristu grupējumiem, svētdien atklāja Turcijas iekšlietu ministrs Sileimans Soilu.

Turcija pēdējos mēnešos pastiprinājusi savus centienus deportēt ārvalstu kaujiniekus un pārmetusi daudzām Eiropas valstīm, ka tās nevēlas uzņemt atpakaļ savus pilsoņus. Ankara uzsvērusi, ka Turcija nav nekāda viesnīca ārvalstu džihādistiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu