No šodienas reģionālo mikroautobusu galapunktus pārcels uz Rīgas autoostu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki Rīgas Starptautiskajā autoostā.
Cilvēki Rīgas Starptautiskajā autoostā. Foto: Ieva Lūka/LETA

No šodienas 14 starppilsētu mikroautobusu maršrutu galapunkts pārcelts no Rīgas maršruta taksometru stacijas ("Rīgas MTS") iepretī tirdzniecības centram "Origo" uz Rīgas starptautisko autoostu, savukārt maršruta Nr.6848 Rīga-Sarma-Baldone galapunkts būs pieturā "Elizabetes iela", informēja Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone.

"Rīgas MTS" no šodienas vairs nevarēs tikt izmantota kā reģionālo autobusu maršrutu galapunkts saistībā ar to, ka zemes īpašnieks ir uzteicis nomas līgumu.

Attiecīgajā pieturā apstājas trīs pārvadātāju - AS "Rīgas taksometru parks", "Liepājas autobusu parks" un "CATA" - autobusi. Pieturvietā "Rīgas MTS" tika sākti maršruti virzienā uz Jūrmalu, Mārupi, Baložiem, Ķekavu, Baldoni, Siguldu un citām apdzīvotām vietām.

Līdz šim ik gadu pieturā "Rīgas MTS" tika sākti un noslēgti 207 549 reisi, tādējādi tā bija viena no noslogotākajām reģionālo maršrutu autobusu pieturām.

No "Rīgas MTS" uz Rīgas autoostu tiks pārcelts galapunkts maršrutam Nr.5139 Rīga-Gaismas, Nr.5171 Rīga-Pavasari-Virši, Nr.5173 Rīga-Medemciems, Nr.5432 Rīga-Rāmava-Baloži, Nr.5433 Rīga-Jaunmārupe, Nr.5435 Rīga-Mārupe, Nr.5612 Rīga-Ragana-Sigulda, Nr.6779 Rīga-Daugmale, Nr.6843 Rīga-Pļavniekkalns-Ķekava, Nr.6844 Rīga-Valdlauči-Pļavniekkalns-Ķekava, Nr.6852 Rīga-Straume, Nr.7018 Rīga-Spuņupe-Jaunķemeri, Nr.7020 Rīga-Jaunķemeri un Nr.7023 Rīga-Sloka. Savukārt maršruta Rīga-Sarma-Baldone galapunkts būs pieturā "Elizabetes iela".

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja pasažieru un kravu pārvadājumu jomā. Tās darbība galvenokārt saistīta ar sabiedriskā transporta - pasažieru pārvadājumu ar autobusu un vilcienu - plānošanu, licenču izsniegšanu kravu un pasažieru komercpārvadājumiem un atļauju izsniegšanu starptautisko pārvadājumu veikšanai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu