"Zona, kas jāpamet tūristiem" - Austrālijā sākas evakuācija pirms karstuma viļņa (1)

Papildināts
TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Austrālijai gatavojoties nedēļas nogalē gaidāmajam karstuma vilnim, varasiestādes devušas rīkojumu tūristiem 48 stundu laikā pamest ugunsgrēku apdraudētos piekrastes rajonus.

Karstuma viļņa rezultātā savvaļas ugunsgrēki varētu izplesties vēl vairāk, brīdina meteorologi.

Jaundienvidvelsas štatā ceturtdien izsludināts jauns ārkārtas stāvoklis, bažījoties, ka situācija savvaļas ugunsgrēku dēļ sestdien var kļūt vēl smagāka.

Katastrofālajos ugunsgrēkos, kas gada nogalē plosījās valsts dienvidaustrumu reģionā, dzīvību zaudējuši vismaz astoņi cilvēki.

Jaundienvidvelsas Lauku rajonu ugunsdzēsības dienests ceturtdien par "zonu, kas jāpamet tūristiem", pasludinājis piekrastes joslu 200 kilometru garumā no tūristu iecienītās Beitmensbejas līdz Viktorijas štatam, kur arī varasiestādes mudina cilvēkus evakuēties, bažījoties par draudiem dzīvībai.

Karstuma vilnis, kas no rietumiem pārvietojas pāri valstij, sestdien sasniegs dienvidaustrumu krastu ar spēcīgu vēju un temperatūru ap 45 grādiem, prognozē Meteoroloģijas birojs.

Šādi laika apstākļi varētu radīt bīstamu situāciju ugunsgrēku tālākai izplatībai, un amatpersonas brīdina, ka tā varētu būt tik pat bīstama, ja ne vēl bīstamāka, kā otrdien, kad Austrālijas vairākus mēnešus ilgušajā savvaļas ugunsgrēku krīzē dzīvību zaudēja visvairāk cilvēku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu