Divu Putina draugu dēli tiks pie augstiem amatiem (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas diktatora Vladimira Putina piektā valdīšanas termiņa pašā sākumā pie augstiem amatiem, visticamāk, tiks divu tuvu Putina draugu dēli, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums “Agenstvo”.

Krievijas Federācijas padomes spīkere Valentīna Matvijenko iepazīstinājusi Putinu ar kandidātiem uz Norēķinu palātas vadītāja amatu.

Viens no kandidātiem ir Boriss Kovaļčuks – sena un tuva Putina drauga Jurija Kovaļčuka dēls. Jurijs Kovaļčuks tiek uzskatīts par vienu no ietekmīgākajiem cilvēkiem Putina Krievijā.

Tikai pirms diviem mēnešiem Boriss Kovaļčuks sāka darbu Krievijas prezidenta administrācijā. Pirms tam viņš vairākus gadus vadīja Krievijas valsts elektroenerģijas pārvades uzņēmumu “Inter RAO”.

Savukārt Putina drauga un Krievijas Federācijas drošības padomes sekretāra Nikolaja Patruševa dēls Dmitrijs, visticamāk, jaunajā Krievijas valdībā ieņems vicepremjera amatu.

Dmitrijs Patruševs līdzšinējā valdībā bija Lauksaimniecības ministrs. Kā liecina mediju RBK un “Bloomberg” rīcībā esošā informācija, jaunajā valdībā viņš šo amatu saglabās, turklāt tiks iecelts arī par vicepremjeru.

Putina tuvu draugu bērnu parādīšanās augstos amatos federālās varas orgānos var nozīmēt, ka Krievijā varētu būt sākusies varas nodošana esošās varas vertikāles dalībnieku bērniem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu