Izveidota karte ar dronu lidojumiem aizliegtajām zonām (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Drons. Ilustratīvs attēls.
Drons. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

VAS "Latvijas gaisa satiksme" (LGS) mājaslapā izveidota karte, kurā redzami objekti, virs kuriem aizliegti bezpilota gaisa kuģu jeb dronu lidojumi, kā arī noteiktie lidojumu ierobežojumi, informēja LGS pārstāvis Arnis Lapiņš.

No 2.janvāra ikviens bezpilota gaisa kuģu operators Latvijā var iepazīties ar to objektu, virs kuriem ir aizliegti dronu lidojumi, atrašanās vietām un noteiktajiem lidojumu ierobežojumiem. Karte ar šādu informāciju ir ievietota LGS mājaslapā publicētajā Integrētajā aeronavigācijas informācijas blokā.

Informācija kartē nepārtraukti tiek aktualizēta

LGS valdes priekšsēdētājs Dāvids Tauriņš pauda, ka dronus dažādu uzdevumu veikšanai izmanto un izmantos aizvien biežāk, jo nozare strauji attīstās. Viņš uzsvēra, ka bezpilota lidaparāti nedrīkst traucēt infrastruktūras objektu darbību, piemēram, lidojot virs lidostām, militārās infrastruktūras un ar valsts drošību saistītiem objektiem un to tuvumā. 

"Diemžēl ir gadījumi, kad dronu operatori lielākoties savas nezināšanas dēļ izmanto zonas, kurās to darīt nedrīkst, tā apdraudot, piemēram, lidmašīnas, kas paceļas vai nolaižas lidostā "Rīga"," skaidroja Tauriņš, piebilstot, ka tagad ir pieejama karte ar lidojumiem aizliegtajām zonām un objektu koordinātēm, un pauda cerību, ka tas palīdzēs būtiski samazināt pārkāpumu skaitu.

Informācija kartē tiek publicēta atbilstoši Ministru kabineta (MK) noteikumiem par kārtību, kādā veicami bezpilota gaisa kuģu un cita veida lidaparātu lidojumi. 

Lapiņš norādīja, ka informāciju par šo objektu atrašanās vietām un noteiktajiem lidojumu ierobežojumiem atbilstoši normatīvajiem aktiem par Latvijas gaisa telpas pārvaldību, struktūru un tās mainīšanas kārtību objektu īpašnieki vai valdītāji iesniedz Civilās aviācijas aģentūrā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu