Libāna Gosnam nosaka ceļošanas aizliegumu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Karloss Gosns
Karloss Gosns Foto: Reuters/ScanPix

Libāna ceturtdien Japānas autobūves uzņēmuma "Nissan Motor Co." bijušajam vadītājam Karlosam Gosnam noteikusi ceļošanas aizliegumu pēc tam, kad viņš ticis nopratināts saistībā ar tā dēvēto Interpola sarkano paziņojumu viņa aizturēšanai.

"Valsts prokuratūra Gosnam noteikusi ceļošanas aizliegumu, un Japānas varasiestādēm lūgusi viņa lietas materiālus," norādīja avots Libānas tieslietu struktūrās.

Tikmēr kāds cits informācijas avots pavēstīja, ka Gosnam ceļošanas aizliegums noteikts tik ilgi, kamēr no Japānas netiks saņemti viņa lietas materiāli.

Kā ziņots, Libāna pagājušajā nedēļā saņēma Interpola "sarkano paziņojumu" Gosna aizturēšanai.

Interpola 'sarkanais paziņojums" ir lūgums policijai visā pasaulē aizturēt meklētu personu.

Libānai nav līguma par izdošanu ar Japānu, kas dotu iespēju izdot Gosnu Japānai.

Gosns, kurš Tokijā bija atbrīvots pret drošības naudu līdz prāvai saistībā ar apsūdzībām finanšu pārkāpumos, 30.decembrī negaidīti ieradās Libānā. Viņš lidojis ar vienu lidmašīnu no Osakas Japānā uz Stambulu un tur Ataturka lidostā pārsēdies citā lidmašīnā, ar kuru devies uz Beirūtu. Abas lidmašīnas veica čārterreisus.

Gosns 2018.gada novembrī tika apcietināts Japānā, taču pēc atbrīvošanas pret drošības naudu aprīlī viņam tika noteikti būtiski ierobežojumi, tostarp attiecībā uz ceļošanu uz ārvalstīm.

Brazīlijā dzimušais libāniešu izcelsmes uzņēmējs Gosns tiek apsūdzēts par to, ka slēpis miljoniem eiro vērtus ienākumus, kurus guvis uzņēmumā "Nissan", un par kompānijas līdzekļu izmantošanu privātām vajadzībām.

Gosnam ir trīs pilsonības - Francijas, Libānas un Brazīlijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu