Aktīvisti savākuši teju 10 000 parakstu par ieceri Teikas apkaimē izveidot parku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Rīdzinieki trīs nedēļu laikā savākuši vairāk nekā 9800 parakstu par ieceri Brīvības ielā 207, bijušā velotreka "Marss" vietā, izveidot parku, tādējādi no izciršanas pasargājot arī virkni ilggadīgu koku, liecina iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" atrodamā informācija.

Parakstu vākšanu iniciējusi Teikas apkaimes biedrība un inovāciju kustība "Vefresh". Aktīvisti un uzņēmēji parakstus apņēmušies vākt līdz 15.janvārim, pēc tam tos iesniedzot VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) un Finanšu ministrijai.

Aktīvisti raksta, ka Brīvības gatvē 207 jau kopš pagājušā gadsimta sākuma ir bijusi zaļa, publiski pieejama teritorija - sporta biedrības "Marss" velotreks. 

"Šis zemesgabals, uz kura aug vairāki desmiti simtgadīgu koku, ir valsts īpašumā, un tā ir vienīgā vieta plašā apkārtnē, kur par minimāliem līdzekļiem var ierīkot parku. Rīgas dome atbalsta šo ieceri, tomēr VNĪ vēlas tur būvēt biroju ēku," pauž iedzīvotāji.

Vienlaikus viņi norāda: lai gan nekāds finansējums biroju ēkai nav piešķirts un nav zināms, kad tas varētu notikt, VNĪ vēlas izcirst ilggadīgos kokus jau tuvākajā laikā. Pilsētnieki arī vērš uzmanību, ka Teikas un VEF apkaime ir viena no nedaudzajām Rīgā, kur iedzīvotājiem sasniedzamā attālumā nav neviena parka. 

Sociālajā vietnē "Facebook" Teikas apkaimes biedrība informē, ka jau ir vērsušies pie atbildīgajām institūcijām ar priekšlikumiem, kā arī pieprasījuši tikšanos ar finanšu ministru Jāni Reiru (JV). Tāpat tikšanās pirmdien, 13.janvārī, esot plānota ar VNĪ pārstāvjiem.

"Esam uzzinājuši ļoti šokējošu informāciju, kas liecina ne tikai par sliktu pārvaldību, bet arī vedina aizdomāties par slepenām vienošanām, kas notiek valsts īpašumā," pauž rīdzinieki.

Parakstīties par iniciatīvu ir iespējams elektroniski portālā "Manabalss.lv", kā arī klātienē - VEF Kultūras pilī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu