"IKEA" vairs nebūs nopērkami vienreizlietojamie plastmasas izstrādājumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču uzņēmums "IKEA" turpmāk nepārdos vienreizlietojamos plastmasas izstrādājumus, piemēram, plastmasas salmiņus un maisus, informēja "IKEA" sabiedrisko attiecību vadītāja Baltijas valstīs Renata Dante.

Viņa norādīja, ka to vietā pircējiem būs pieejamas ilgtspējīgas alternatīvas, piemēram, salmiņi, kas ražoti no papīra vai bambusa. 

Attiecīgās pārmaiņas veiktas ar mērķi saudzēt dabu un samazināt plastmasas piesārņojumu.

Dante skaidroja, ka 2018.gada jūnijā "IKEA" paziņoja, ka visos veikalos pasaulē līdz 2020.gada janvārim no mājokļa labiekārtošanas preču klāsta tiks izņemtas vienreizlietojamās plastmasas preces. Šī apņemšanās attiecas uz tādām vienreizējās lietošanas precēm kā salmiņi, šķīvji, krūzītes, saldēšanas maisi, atkritumu maisi un citas preces. Tagad visas šīs preces ir aizstātas ar ilgtspējīgākām alternatīvām vai izņemtas no tirdzniecības.

"Lai pamazām atteiktos no vienreizlietojamām plastmasas precēm, ar 2020.gada janvāri no IKEA mājokļa labiekārtošanas preču klāsta ir izņemti visi vienreizējās lietošanas produkti. Šobrīd mēs vēl nevaram aizstāt visus preču veidus pret dabai draudzīgākiem, taču turpinām strādāt, lai atrastu arvien jaunus risinājumus," sacīja "IKEA" Rīgas veikala vadītāja Inga Filipova.

Viņa atklāja, ka "IKEA" ir apņēmies līdz 2030.gadam pāriet tikai uz atjaunojamu vai pārstrādātu materiālu izmantošanu, bet līdz 2020.gada beigām - jaunu poliesteru aizstāt ar pārstrādātu.

LETA jau vēstīja, ka Rīgā 2018.gada 30.augustā tika atklāts starptautiskais mēbeļu un mājsaimniecības preču zīmols "IKEA" veikals. Rīgas "IKEA" veikala platība ir 34 500 kvadrātmetru, bet veikala teritorija kopumā aizņem 10 hektārus. Kopējie ieguldījumi "IKEA" veikala izveidē Latvijā bija vairāk nekā 50 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu