Spānijā nograndis sprādziens ķīmijas rūpnīcā, ir bojāgājušais un seši cietušie

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Sprādziens rūpnīcā, Spānija.
Sprādziens rūpnīcā, Spānija. Foto: David Oliete / AP

Otrdienas vakarā nograndis sprādziens ķīmiskās rūpnīcas teritorijā Spānijā, netālu no ostas pilsētas Taragonas Katalonijā. Reģionā izsludināts trauksmes stāvoklis, jo izcēlusies plaša degšana, kā rezultātā ar dūmiem gaisā izdalās ķīmiskas vielas, ziņo reģionālie ārkārtas dienesti Taragonā.

Apkārtnē jūtams piedūmojums, tūkstošiem vietējo iedzīvotāju ir ieteikts palikt mājās un nevērt vaļā logus, nevēdināt telpas; brīdinājums attiecas arī uz tuvējām pilsētām un ciemiem. Kā ziņo mediji, sprādzienu iedzīvotāji dzirdējuši un satricinājumu jutuši pat 50 kilometru attālumā.

Slēgti tuvējie ceļi un ielas, slēgta arī netālā vilcienu satiksme. Notiek apkārtnes evakuācija.

Vismaz seši cilvēki ir ievainoti - divi no tiem guvuši smagus apdegumus. Viens cilvēks sprādzienā gājis bojā, vēl viens tiek uzskatīts par bezvēsts pazudušu.

Sprādziens, pēc kura izcēlās ugunsgrēks, notika uzņēmumā IQOXE, kas specializējies etilēnoksīda, glikola un propilēnoksīda ražošanā. Tā cēlonis vēl nav zināms.

Spānijas civilās aizsardzības pārvalde uzstāja, ka rūpnīcas apkārtnē nav konstatētas toksiskas vielas. Ugunsdzēsēji ieradās nodzēst ugunsgrēku, kas bija sācies etilēnoksīda tvertnē, un "atdzesēt blakus esošās tvertnes".

Bojāgājušais atradās netālu esošā namā, kas tika sagrauts sprādzienā. Bez vēsts pazudušais ir rūpnīcas strādnieks.

Soctīklos iedzīvotāji aktīvi dalās ar video no notikuma vietas. Piekrastes pilsētā Taragonā dzīvo ap 800 000 iedzīvotāju, tā atrodas apmēram 115 kilometru uz dienvidrietumiem no Barselonas.

Sprādziens rūpnīcā Taragonā, Spānijā.
Sprādziens rūpnīcā Taragonā, Spānijā. Foto: Susanna Saez / EPA
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu