Kā Austrālijas ugunsgrēki izskatās no Starptautiskās kosmosa stacijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

NASA astronaute Kristīna Koha uzņēmusi pārsteidzošus un visai iespaidīgus Austrālijas attēlus no Starptautiskās kosmosa stacijas.

Attēlos redzami milzu dūmu mākoņi, kurus radījuši plašie un postošie ugunsgrēki, kas Austrālijā plosās jau vairākus mēnešus, kā arī smilšu vētras, kas pagājušajā nedēļas nogalē ieskāva vairākus Austrālijas reģionus.

“Austrālija. Sirdī un domās mēs esam ar tevi,” tviterī kopā ar attēliem publicēja Koha.

Kohas ieraksts saņēma lielu uzmanību un atzinību, jo Austrālijas ugunsgrēku temats pašlaik sabiedrībā ir ļoti aktuāls.

Kopš pagājušā gada septembra Austrālijā izdegusi miljoniem hektāru liela teritorija, bojā gājuši vismaz 28 cilvēki, iznīcinātas aptuveni 2000 mājas un nogalināti vairāk nekā miljards dzīvnieku, rakstīts izdevumā “BBC”.

Dūmi, kas radušies ugunsgrēku dēļ, vairākās Austrālijas pilsētās sabojājuši gaisa kvalitāti. Tie piesārņojuši plašas teritorijas, un paredzams, ka tie apmetīs pilnu loku ap mūsu planētu. 8. janvārī Austrālijas ugunsgrēku dūmi sasniedza Dienvidameriku, padarot debesis miglainas, bet saulrietus un saullēktus – krāsainus un krāšņus.

Papildus ugunsgrēku dūmiem Koha uzņēma arī milzu smilšu vētras fotogrāfijas, kas pēdējās nedēļas beigās plosījās dažādos Austrālijas reģionos.

Vētra skāra vairākus reģionus valstī, to skaitā arī Dienvidaustrāliju, Jaundienvidvelsu, Kvīnslendu un Austrālijas rietumus, rakstīts izdevumā “ABC News”.

Šādi notikumi nav nekas neparasts vasaras mēnešos, tomēr Austrālijā vasara vēl nav iestājusies.

Koha ir daļa no 61. ekspedīcijas uz Starptautisko kosmosa staciju. Kopumā komandā ir seši cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu