Aizvadītajā diennaktī dzēsti 11 ugunsgrēki, divi cilvēki cietuši

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 11 ugunsgrēki un divos no tiem cietuši kopskaitā divi cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija.

Abas ugunsnelaimes ar cietušajiem notikušas Latgalē, informēja VUGD pārstāve Sandra Vējiņa. 

Plkst.12.52 ugunsdzēsēji steidzās uz Riebiņu novadu, kur pēc sākotnējās informācijas no divstāvu dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvoklī deg dīvāns četru kvadrātmetru platībā. 

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās desmit cilvēki, bet viens cilvēks notikuma vietā cieta un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem (NMPD). Ugunsgrēks likvidēts plkst.14.25.

Savukārt plkst.17.28 saņemts izsaukums uz Viļakas novadu, kur no kādas dzīvojamās mājas redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī deg sadzīves mantas viena kvadrātmetra platībā. 

Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās trīs cilvēki, viens no viņiem ugunsgrēkā cieta un tika nodots NMPD mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst.18.01.

VUGD norāda, ka abos mājokļos nebija bijis uzstādīts dūmu detektors.

Rīgā dzēstas piecas ugunsnelaimes, citā pilsētā divas, bet novados dzēsti četri ugunsgrēki.

Diennakts laikā VUGD veicis arī 16 glābšanas darbus un saņēmis septiņus maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma valstī kopumā reģistrēti 194 ugunsgrēki, tajos cietuši 13, izglābti astoņi, bet gājuši bojā divi cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu