Pompeo piedalīsies Lībijas konferencē Berlīnē (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV Valsts sekretārs Maiks Pompeo
ASV Valsts sekretārs Maiks Pompeo Foto: Reuters/LETA

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo šonedēļ dosies uz Vāciju, lai piedalītos starptautiskajā konferencē par situāciju Lībijā, ceturtdien paziņojis Valsts departaments.

Pompeo dosies ceļā no ASV sestdien un ieradīsies Berlīnē svētdien. Pēc piedalīšanās konferencē Pompeo dosies vizītēs uz Kolumbiju, Kostariku un Jamaiku.

Konferencē Berlīnē nedēļas nogalē piedalīsies Eiropas, Ziemeļāfrikas un Tuvo Austrumu valstis, kā arī ANO, Eiropas Savienība (ES), Āfrikas Savienība un Arābu valstu līga.

Tuvojoties šai konferencei, pret Vāciju tiek izdarīts arvien lielāks spiediens, lai tā panāktu, ka Lībijas feldmaršals Halifa Haftars un  Tripolē bāzētās valdības vadītājs Fajezs as Sarradžs sēžas pie sarunu galda.

Jau ziņots, ka ANO atzītās Tripolē bāzētās valdības vadītājs Sarradžs šonedēļ sarunās Maskavā parakstīja vienošanos par pamieru, bet Haftars, kurš atbalsta Tubrukā bāzēto Lībijas valdību un ir izvērsis uzbrukumu Tripolē bāzētajai administrācijai, pameta Krievijas galvaspilsētu šo dokumentu neparakstot.

Sarunās Maskavā Krievijas un Turcijas ārlietu un aizsardzības ministri darbojās kā vidutāji un Lībijas konkurējošo valdību pārstāvji tiešā veidā nekontaktējās.

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss šodien paziņoja, ka Haftars ir principā piekritis ievērot pamieru.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu