Kur Latvijā top skaistākās Instagram bildes?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Uzzini, kur ir Latvijā šīs apslēptās pērles!

Vides objekts “Rožu aleja”

Krāšņi rožu dekori uz Bauskas vecpilsētas koka un mūra namiem ir iedzīvotāju sarūpēts vides objekts Latvijas simtgades noskaņās. Foto ar vairāku desmitu kvadrātmetru lielumā izšūtajiem rožu dekoriem uz namu fona noteikti iederēsies ne tikai tavā “Instagram” profilā! Skaisto pilsētas rotu var aplūkot Rīgas ielas posmā no Bauskas muzeja līdz Svētā Gara baznīcai.

Foto: Publicitātes foto

Ekspozīcija “Padomju gadi”

Kafijas dzirnaviņas un iepirkumu tīkliņi, veļas mašīna “Rīga” un pirmo izlaidumu televizori, automašīnas un apģērbi – kā tas izskatījās padomju laikos? To un daudz ko citu var aplūkot un iemūžināt Aizkraukles Vēstures un mākslas muzeja “Kalna ziedi” pastāvīgajā ekspozīcijā “Padomju gadi”, kas veltīta dzīvei Latvijā padomju laikā.

Foto: Publicitātes foto

Moku kambaris

Fotogrāfijas, kas uzņemtas šajā tūrisma objektā, noteikti pievērsīs tavu sekotāju uzmanību! Viesojoties Kokneses viduslaiku pilsdrupās, vari ne tikai iepazīt to vēsturi un vērot brīnumaino Daugavas ainavu, bet arī apmeklēt viduslaiku moku kambari. Uzzini vairāk par viduslaiku spīdzināšanas metodēm un moku rīkiem izstādē, bet nofotografēties kopā ar “bendi” dodies uz Koknesi!

Foto: Publicitātes foto

Trapenes lapegļu gatve

Kur ir viena no garākajām lapegļu gatvēm Latvijā? Dodies uz Apes novadu un nofotografējies pie kādas no vairāk nekā 630 lapeglēm, kā arī purva bērziem un liepām! Piecus kilometrus garā Trapenes lapegļu gatve no Vidzemes šosejas ved uz Bormaņiem, izlokas cauri Trapenes centram līdz pat “Skoliņām”.

Foto: Publicitātes foto

Stāmerienas pils

19. gadsimta 20. gados celtā Stāmerienas pils, ko ieskauj ainavu stila parks, pēc divu gadu ilgiem restaurācijas darbiem atkal ir atvērta apmeklētājiem. Dodies uz Gulbenes novadu un iemūžini atjaunoto pili skaistos fotokadros! Savulaik tur dzīvojis pat pasaulslavenā romāna “Gepards” autors Džuzepe Tomazi di Lampedūza, kas bija precējies ar baronesi Aleksandru fon Volfu. Šobrīd pilī apskatāma multimediāla ekspozīcija par Volfu dzimtu un lielformāta izstāde par pils vēsturi.

Foto: Publicitātes foto

Ķeipenes kinostacija

Nostājies tuneļa vidū un izveido teju vai sirreālu fotogrāfiju! Ķeipenes kinostacijas tunelis, kas veidots no 24 kinokadriem, ir veltījums pirmajai kinolentei. Kinostacija izveidota Ķeipenes kādreizējās dzelzceļa stacijas telpās, un tajā apskatāma kinomākslas dižgaram Sergejam Eizenšteinam veltīta ekspozīcija.

Foto: Publicitātes foto

Uldevena pils

Apmeklē Uldevena koka pili Lielvārdē un jūties kā 11.–12. gadsimta iedzīvotājs! Pils rekonstruēta pēc arheoloģisko izrakumu materiāliem no dažādām Latvijas vietām. Tolaik cilvēki bija mazāki augumā, tāpēc, apskatot pili, apmeklētājiem jāsarga sava galva. Ēku durvis vairāk līdzinās nelieliem caurumiem sienā, turklāt tam esot praktiski apsvērumi. 

Foto: Publicitātes foto

Gaiziņkalns

Ja vēlies uzņemt fotogrāfiju 311,94 metrus virs jūras līmeņa, tad dodies uz Gaiziņkalnu, no kura paveras brīnišķīgs skats uz Viešūra ezeru. Turklāt tieši Gaiziņkalnā var paredzēt laiku – ja tas tinas miglā vai no tā ceļas miglaina dūmaka, tad ne vēlāk kā trešajā dienā gaidāmi nokrišņi.

Foto: Publicitātes foto

Pāvilostas moli

Dodies skaistā pastaigā un iemūžini mirkli Pāvilostas molā! Kopš to pagarināšanas Pāvilostas moli ir viena populārākajām vietām, kur nofotografēties. Saullēkti un saulrieti tevi jau gaida!

Foto: Publicitātes foto

Raunas viduslaiku drupas

Raunas viduslaiku pilsdrupas ar skatu torni ir vieta, kur sajust vēstures elpu un uzņemt ainaviskus foto visos gadalaikos. Uzkāpjot skatu tornī, var ieraudzīt Raunas ciema centra panorāmu no putna lidojuma. Rudens krāšņums, ziemas baltums, vasaras saulriets – šeit skati vienmēr ir skaisti!

Foto: Publicitātes foto

Ozolnieku ezers

Uzņem īpašas fotogrāfijas pie Ozolnieku ezera fotorāmja, kas rotāts ar latviskām zīmēm! Ozolnieku ezers ir iecienīta atpūtas un peldēšanas vieta, ap kuru izveidots pastaigu celiņš. Turklāt pastaigu pie ezera vari apvienot ar vēl citu tūrisma objektu apskatīšanu Jelgavas reģionā un tuvākajā apkārtnē.

Foto: Publicitātes foto

Nikolaja vārti

Daugavpilī vispopulārākā vieta skaistu fotogrāfiju uzņemšanai ir cietoksnis – koka tilts pretī Nikolaja vārtiem. Nikolaja vārti, kas celti no 1824. līdz 1827. gadam neogotikas stilā un nosaukti par godu Krievijas imperatoram Nikolajam I, 2014. gadā atzīti par labāko restaurācijas darbu Latvijā. Dodies uz Daugavpili un apskati tos dzīvē!

Foto: Publicitātes foto

No 31. janvāra līdz 2. februārim Ķīpsalā notiks 27. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2020”, kur sezonas jaunumus, populārākās ceļošanas iespējas, īpašos piedāvājumus un izdevīgus pirkumus Latvijas apceļošanai un pasaules atklāšanai piedāvās vairāk nekā 860 tūrisma uzņēmumu!

Seko līdzi jaunumiem: www.balttour.lv un www.facebook.com/balttour

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu