Kāpēc iet gulēt ar slapjiem matiem ir slikti?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Pēc garas dienas tu vēlies vien siltu dušu, izmazgāt matus, iztīrīt zobus, uzvilkt pidžamu un palīst zem mīkstas sedziņas. Bet vai esi kādreiz domājusi par to, kāpēc iet gulēt ar slapjiem matiem nav labi?

Pirmais negatīvais faktors, ja dodies gulēt ar slapjiem matiem, ir izskats no rīta. Tu nevari paredzēt, kā izskatīsies tavi mati, kuri žūs, kamēr tu gulēsi. Visticamāk,tie nebūs ieguvuši formu, kādu tu vēlētos, bet, lai ieveidotu tos kā ierasts, tev nāksies no jauna tos mitrināt. Tā tu zaudē laiku, kura no rīta ir tik maz.

Friziermeistari neiesaka doties gulēt ar slapjiem matiem, jo mitri mati ir trauslāki un tāpēc ir lielāks risks tos salauzt.

Regulāra gulēšana ar slapjiem matiem ilgākā laika posmā var bojāt folikulus vai matu ārējo slāni - kutikulu. Kad kutikula ūdens ietekmē noārdās, var tikt bojāts folikulu iekšējais kodols. Rezultātā mati var zaudēt spīdumu, elastību un kļūt trausli

Un, ja vēl mitrus matus saņemat zirgastē vai copē, tas palielina matu lūšanas risku. 

Ja tomēr gadās situācija, kad jādodas gulēt ar mitriem matiem, ir jāzina daži risinājumi, kas samazina kaitējumu matu veselībai. 

*Nomaini kokvilnas gultasveļu pret zīda. Zīda gultas veļai ir gluda virsma, un tā ir saudzīgāka matiem gulēšanas laikā. 

*Gulēt ej, matus sapinot vaļīgā bizē, nevis tos saņem copē galvas vidū. Matu gumiju aizstāj ar kādu lenti vai klipsi. 

Ādai gulēšana ar slapjiem matiem lielu ļaunumu nevar nodarīt. Atsevišķos gadījumos gari, slapji mati var sausināt sejas vai galvas ādu.

Ar slapjiem matiem gulēt mēdz ļoti daudzi cilvēki, un izskatās, ka ar viņiem viss ir kārtībā. Turklāt slapji mati var pat uzlabot miega kvalitāti. Kādā pētījumā pierādīts, ka galvas atvēsināšana var palīdzēt nomierināt smadzeņu vielmaiņas procesus, kas rezultātā noved pie labāka miega.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu