Parakstīts 700 000 eiro līgums par Okupācijas muzeja jaunās ekspozīcijas dizainu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Okupācijas muzejs "Nākotnes nams".
Latvijas Okupācijas muzejs "Nākotnes nams". Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Okupācijas muzeja biedrības valdes priekšsēdis Valters Nollendorfs un dizaina biroja "H2E valdes" priekšsēdētāja Ingūna Elere parakstījuši līgumu par muzeja pastāvīgās ekspozīcijas zinātniskās koncepcijas mākslinieciskā risinājuma izstrādi un īstenošanu,  informēja muzeja sabiedrisko lietu vadītāja Inese Jansone.

Dizaina biroja "H2E" projekts "Gaismas ceļš" četru piedāvājumu konkurencē uzvarēja dizaina metu konkursā, kuru muzejs rīkoja 2019.gada nogalē. Konkursa žūrija atzina, ka "H2E" piedāvātā koncepcija tiešā veidā sasaucas ar arhitekta Gunāra Birkerta "Nākotnes nama" ideju - melnais pret balto, tumsa pret gaismu, pavēstīja Jansone.

Līguma kopējā summa ir 700 000 eiro un to pilnībā segs no Latvijas Okupācijas muzeja atbalstītāju ziedotajiem līdzekļiem. 

Līgums paredz, ka mākslinieciskās koncepcijas izstrāde, apspriešana un apstiprināšana noslēgsies marta sākumā. Ekspozīcijas tehnisko projektu izstrādās un apstiprinās līdz maija sākumam, savukārt ekspozīcijas montāžas un iekārtošanas darbi muzeja pārbūvētajā un paplašinātajā ēkā Latviešu strēlnieku laukumā 1 noslēgsies šī gada 31.oktobrī.

Okupācijas muzejs pagaidu telpās Raiņa bulvārī 7 atrodas kopš 2012.gada novembra. Pārvākšanās uz pastāvīgajām telpām Vecrīgā varētu sākties šī gada rudenī.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu