Noticis pirmais izveseļošanās gadījums no jaunā koronavīrusa (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Šanhajā izārstēts pirmais pacients, kurš bija saslimis ar jauno nezināmās izcelsmes koronavīrusu, kas sākotnēji izplatījies 11 miljonu apdzīvotajā Ķīnas lielpilsētā Uhaņā, Hubei provincē. Par pirmo zināmo izveseļošanās gadījumu pavēstījusi Ķīnas Nacionālā Veselības komisija.

Izārstētā ir kāda 56 gadus veca sieviete tieši no Uhaņas pilsētas, kas tiek uzskatīta par vīrusa izplatīšanās avotu. Viņai kļuvis slikti 10.janvārī, taču neraugoties uz to viņa ieradusies Šanhajā un 15.janvārī ievietota slimnīcā ar augstu temperatūru un drudzi.

Pēdējās sešas dienas viņas ķermeņa temperatūra jau ir normāla, bet divi viens pēc otra veikti testi vairs neuzrāda koronavīrusa klātbūtni organismā.

Decembra beigās Ķīnā notika pneimonijas uzliesmojums, ko izraisīja jaunais koronavīruss. Vīrusa simptomu vidū ir pneimonija un samaņas zaudēšana. Pašlaik ir zināms, ka vīruss prasījis 26 cilvēku dzīvības, bet saslimušo skaits pārsniedz 800. Vīruss sākotnēji tika konstatēts Hubei provinces galvaspilsētā Uhaņā. Kā uzliesmojuma centrs identificēts jūras velšu un dzīvnieku tirgus.

Saslimšanu dēļ karantīna pašlaik izsludināta jau trijās Ķīnas pilsētās. Saslimšanas ar jauno kronovīrusu fiksētas arī ASV, Honkongā, Dienvidkorejā, Taizemē, Japānā, Vjetnamā un Singapūrā. Savukārt Somijas mediji šovakar ziņo, ka nav apstiprinājies kāds gadījums ar ķīniešu tūristes iespējamo saslimšanu tieši ar jauno kronavīrusu.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu