Adlers šonedēļ pametīs Latvijas skaļāko korupcijas lietu nodaļas virsprokurora amatu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu nodaļas virsprokurors Modris Adlers.
Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu nodaļas virsprokurors Modris Adlers. Foto: Lita Krone/LETA

Vairākus mēnešus pirms amata pilnvaru termiņa beigām pensijā šonedēļ dosies Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas virsprokurors Modris Adlers.

Adleram amata pilnvaru termiņš beigtos 15.aprīlī, taču viņš nolēmis ātrāk doties pensijā un pēdējā darba diena viņam būs trešdien, 29.janvārī. No ceturtdienas, 30.janvāra, par virsprokurora amata pienākumu izpildītāju nozīmēts prokurors Māris Leja.

Adlers prokuratūrā strādā kopš 1994.gada un minētās nodaļas virsprokurora amatā tika iecelts 2000.gadā.

Adlera vadītās nodaļas prokurori uztur apsūdzību vai pagaidām veic uzraudzību Latvijā skaļākajās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un citu tiesībsargājošo iestāžu iepriekš izmeklētās korupcijas lietās.

Šīs nodaļas prokurori uztur apsūdzību vai veic uzraudzību, piemēram, Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča un uzņēmēja Māra Martinsona lietā, tā dēvētajā uzņēmuma "Latvenergo" kukuļņemšanas pamata krimināllietā,  tā dēvētajā "Daimler" kukuļošanas lietā, būvniecības karteļa lietā, "Rīgas satiksmes" korupcijas lietā.

Saskaņā ar likumu prokuratūrā izsludinātā pieteikšanās uz minētās nodaļas virsprokurora amatu.

Adlers ir atbildīgs par nodaļas darba organizāciju un realizēja amatā augstāka prokurora pilnvaras.

Savulaik viņš uzturēja arī valsts apsūdzības tiesās, taču pēdējā laikā viņam nebija aktīvu lietu.

Jau ziņots, ka šogad 15.aprīlī amata pilnvaru termiņš beigsies arī ilggadējam Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokuroram Arvīdam Kalniņam. Kalniņš ir viena no tām trīs amatpersonām, kas aizvieto ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru tā prombūtnes laikā.

11.jūlijā pilnvaras izbeigsies pašreizējam ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram un viņa vietā tiks meklēts jauns ģenerālprokurors.

Patlaban nav zināms, vai Kalniņš pretendēs uz vēl vienu amata pilnvaru termiņu.

Jāņa Bordāna (JKP) vadītā Tieslietu ministrija rosinājusi izmaiņas likumā, kas paredz, ka virsprokurors vienā un tajā pašā amatā nevarēs strādāt ilgāk par diviem termiņiem - desmit gadus pēc kārtas. Grozījumi iesniegti Saeimā, taču nav zināms, vai tā grozījumus paspēs izskatīt līdz pavasarim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu