Sestdien Blaumaņa ielā slēgs satiksmi, ielu atvēlot gājējiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Krone/LETA

Turpinot mobilitātes eksperimentu, sestdien, 1.februārī, Rīgā gājējiem, velobraucējiem un dažādām uzņēmējdarbību veicinošām iecerēm tiks atvēlēta Blaumaņa iela visā garumā, informēja Rīgas domē.

Rīgas domes Satiksmes departaments Blaumaņa ielas iedzīvotājus, kuri savas automašīnas novieto iekšpagalmos, aicina savlaicīgi saplānot savu dienu tā, lai līdz plkst.10 izbrauktu no iekšpagalmiem un atgrieztos mājās tikai ap plkst.20. Savukārt tie autovadītāji, kuri ir iegādājušies mēneša abonementu vai iedzīvotāja karti, automašīnu varēs novietot blakus esošajās ielās maksas stāvvietās bez maksas.

Arī SIA "Rīgas satiksme" informē, ka laika posmā no 31.janvāra plkst.20 līdz 1.februāra plkst.20 autostāvvietas šajā ielā būs slēgtas. Tie autostāvvietu klienti, kuri ir iegādājušies iedzīvotāja karti, automašīnu varēs novietot "Rīgas satiksmes" apsaimniekotajās autostāvvietās blakus esošajās ielās esošajās bez maksas. 

Uzņēmēji tiek aicināti šo iniciatīvu aktīvi izmantot kā iespēju savā labā, veicinot uzņēmējdarbību un dažādos veidos piesaistot apmeklētājus. Kā liecina aptaujas dati, pēc Tērbatas ielas mobilitātes eksperimenta vietējo kafejnīcu un tirdzniecības vietu apmeklējums un peļņa konkrētajā dienā pieauga pat par 30%, apgalvo pašvaldība.

Kā ziņots, Rīgas dome katra mēneša pirmajā sestdienā slēgs privātajam transportam kādu no centra ielām, atvēlot to gājējiem un velobraucējiem. Mobilitātes eksperimenta mērķis ir atdzīvināt Rīgas centru, veicinot iedzīvotāju mobilitāti un pilsētvides attīstību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu