Alītas riepu ugunsgrēka lietā aizdomās turētā statuss noteikts ugunsdzēsības dienesta priekšniekam (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Auto riepas.
Auto riepas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Lietuvas prokurori, kas izmeklē pērnruden notikušo plašo ugunsgrēku Alītas riepu pārstrādes rūpnīcā "Ekologistika", trešdien paziņojuši, ka noteikuši Alītas ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšniekam Aļģirdam Bautronim aizdomās turētā statusu par pienācīgu amata pienākumu nepildīšanu.

Aizdomās tiek turēts arī toreizējais Alītas apriņķa ugunsdzēsības un glābšanas pārvaldes Valsts ugunsdrošības uzraudzības nodaļas priekšnieks, kas šobrīd pilda dienesta galvenā speciālista pienākumus, žurnālistiem pastāstījusi Kauņas apgabala prokuratūras Organizētās noziedzības un korupcijas izmeklēšanas nodaļas prokurore Nomeda Urbonavičiene.

Vēl divi dienesta darbinieki nopratināti kā īpašie liecinieki, cenšoties noskaidrot, vai viņi, iespējams, varējuši redzēt, ka uzņēmumā sakrauts liels daudzums riepu, bet uz to nav pienācīgi reaģējuši. 

"Darbinieki redzēja, ka uzņēmumā atrodas ļoti liels daudzums riepu un tās sakrautas nekārtīgi. (..) Viņi bija liecinieki iespējamam ugunsdrošības noteikumu pārkāpumam, bet neko nedarīja, lai to novērstu," sacījis Kauņas apgabala prokuratūras galvenais prokurors Darjus Valkavičs. 

Tikmēr Alītas mērs Nerijus Cesjulis paudis šaubas, ka atbildība par notikušo būtu jāuzņemas pilsētas ugunsdzēsēju priekšniekam, vēsta Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas LRT ziņu portāls "Lrt.lt".

Mērs gan atzinis, ka var vērtēt tikai ugunsdzēsēju darbu desmit dienu garumā, jo tobrīd pašvaldības ārkārtējo situāciju komisija viņu bija iecēlusi par operāciju vadītāju.

Pēc viņa teiktā, ugunsdzēsības dienesta priekšnieks atradies ugunsgrēka vietā no agra rīta līdz naktij. "Redzēju, cik viņi profesionāli veic savu darbu, bez jebkādiem zaudējumiem, cik ātri dzēš ugunsgrēku," piebildis Cesjulis.

Ugunsgrēks kompānijas izmantoto autoriepu noliktavās izcēlās naktī uz 16.oktobrī. Lai gan tas tika apdzēsts dažās dienās, ugunsdzēsēji uzņēmuma teritorijā strādāja vairāk nekā nedēļu, jo sadegušo riepu atliekas turpināja gruzdēt un piesārņot vidi. Kopumā šajos darbos bija iesaistīti aptuveni 320 ugunsdzēsēji.

Aizdomās turētā statuss šai izmeklēšanā jau līdz tam bija noteikts piecām personām - uzņēmuma direktoram un diviem darbiniekiem, kā arī divām Kauņas vides kvalitātes kontroles galvenās speciālistēm.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu