Piloti sūdz tiesā "American Airlines", kas vēl nav apturējusi lidojumus uz Ķīnu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV piloti ceturtdien iesūdzēja tiesā aviosabiedrību "American Airlines", pieprasot tai apturēt lidojumus uz Ķīnu, kur turpinās jaunā koronavīrusa uzliesmojums, saistībā ar kuru ir izsludināta starptautiska ārkārtas situācija.

Jaunais koronavīruss Ķīnā ir prasījis 170 cilvēku dzīvības un izraisījis apmēram 8000 cilvēku saslimšanu, un tā infekcijas gadījumi ir konstatēti arī vairākās citās valstīs, tai skaitā ASV

Vairākas lielās aviokompānijas ir apturējušas reisus uz Ķīnu vai ievērojami samazinājušas to skaitu, tostarp ASV aviosabiedrības "United Airlines" un "Delta Airlines".

"American Airlines" ir paziņojusi, ka no 9.februāra līdz 27.martam atcels reisus uz Ķīnu no Losandželosas.

Apvienotā pilotu asociācija (APA) ierosināja lietu Teksasas štatā, kā iemeslu minot "nopietnos un daudzējādā ziņā vēl nezināmos veselības draudus, kurus rada šis koronavīruss". 

Arodbiedrība mēģina panākt no tiesas pagaidu ierobežojošu rīkojumu, ka kompānijai nekavējoties jāaptur reisi starp ASV un Ķīnu. Tā atzīmēja, ka "American Airlines" veic apmēram 56 reisus mēnesī starp Dalasas-Fortvērtas starptautisko lidostu un Ķīnas lidostām.

"Mūsu apkalpju un pasažieru drošībai un labklājībai vienmēr jābūt mūsu augstākajai prioritātei," paziņoja APA prezidents Ēriks Fērgusons. 

"Daudzas citas lielās aviosabiedrības, kas apkalpo Ķīnu, tai skaitā "British Airways", "Air Canada" un "Lufthansa", ir izvēlējušās piesardzības apsvērumu dēļ apturēt lidojumus uz šo valsti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu