Satiksmes jaunievedums Medemciema iedzīvotājiem - ceļš uz mājām būs jūtami tālāks (16)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Olaines novada Medemciema iedzīvotājiem turpmāk ceļš uz mājām būs tālāks. Plānotās satiksmes organizācijas uz Jelgavas šosejas nozīmē, ka tiks celta drošība uz viena no melnajiem punktiem. No otras puses pie Medemciema paredzēts aizliegt kreiso pagriezienu, un tas nozīmē par septiņiem kilometriem tālāku ceļu uz apdzīvoto vietu. Par to vēsta LTV ziņu dienests.

VAS Latvijas valsts ceļi norāda, ka citiem satiksmes organizācijas risinājumiem naudas nav, tādēļ pie Medemciema jāaizliedz kreisais pagrieziens, par ko visvairāk sašutuši vietējie iedzīvotāji. Un tas, spītējot apstāklim, ka minētais pagrieziens uz Jelgavas šosejas melno punktu kartē ir jau 10 gadus, bet pēdējo piecu gadu laikā šeit notikuši 28 ceļu satiksmes negadījumi.

Uzņēmums "Latvijas valsts ceļi" ir lēmis, ka nogriezties šeit vairs nevarēs, tā vietā virzienā uz Rīgu tiks ierīkota jauna apgriešanās vieta. Tādēļ Medemciema iedzīvotājiem, lai nokļūtu mājās, būs jāapgriežas Jelgavas šosejas krustojumā ar Rīgas apvedceļu. Uzzinājuši par izmaiņām, Medemciema iedzīvotāji neslēpj sašutumu. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Iedzīvotājus visvairāk satrauc, ka papildu kilometri liks vairāk maksāt par degvielu, turklāt par izmaiņām satiksmē neviens neesot brīdinājis. 

"Mums neviens nav pajautājis, vai šis risinājums ir labs vai nav labs. Apspriede nekāda nav bijusi publiska. Un šeit ir iespējams uztaisīt apļveida krustojumu, kurš atrisinātu ļoti lielas problēmas," uzskata Medemciema iedzīvotājs Juris.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Mēs esam skatījušies arī citas alternatīvas, bet visas šīs alternatīvs ir krietni dārgākas," - tā Latvijas valsts ceļu valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

Līgums par darbu veikšanu jau ir noslēdzies. Darbus par aptuveni 160 tūkstošiem eiro veiks pēdējā laikā dažādos skandālos iekļuvušais uzņēmums Igate, un tos plānots sākt aprīlī.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu