Pēc dzemdībām mirusi 4 bērnu māte ziedo orgānus un izglābj 12 dzīvības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Medfordā, ASV Origonas štatā kāda četru bērnu māte, kas no asinsizplūduma smadzenēs mirusi tikai dažas dienas pēc dzemdībām, izglābusi 12 cilvēku dzīvības, ziņo Daily Mail.

Ketlīna Torsone pasaulē laidusi savu ceturto bērnu – puisēnu vārdā Teodors – tikai neilgi pirms jaunā gada – 29.decembrī.

Pāris dienas pēc dzemdībām dēļ stipra asinsizplūduma smadzenēs daudzbērnu māte tika nogādāta neatliekamās palīdzības nodaļā. Viņai veica vairākas operācijas, taču ārsti izrādījās bezspēcīgi – paciente nomira.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Thorson Family (@thethorsons) on

Neraugoties uz to, ka tuviniekiem un viņas bērniem tā bija traģēdija, sievietes pēdējā vēlēšanās tika izpildīta – Mediķi izņēma no viņas organisma 12 iekšējos orgānus, to skaitā sirdi un plaušas, lai pārstādītu tos cilvēkiem, kuri stāvēja orgānu transplantācijas rindā.

“Ketlīnas stāvoklis bija pasliktinājies līdz tādai pakāpei, ka viņai vairs nebija izredžu izdzīvot”, atzinis organizācijas GoFundMe pārstāvis Ričards Stabbs, kurš pēc Ketlīnas dzīvesbiedra un viņas vecāko bērnu lūguma organizēja līdzekļu vākšanu viņas ārstēšanai. Kad kļuva skaidrs, ka sievietes dzīvību neizdosies glābt, ārsti sāka domāt, ko darīt ar iekšējiem orgāniem, jo neilgi pirms savas nāves viņa bija reģistrējusies kā orgānu donors un novēlējusi tos citiem cilvēkiem.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu