Izraēla dod triecienus "Hamas" Gazas joslā, atbildot uz mīnmetēju šāviņiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Izraēlas armija ceturtdienas rītā paziņoja, ka ir devusi triecienus vairākiem grupējuma "Hamas" objektiem Gazas joslā, atbildot uz palestīniešu kaujinieku raidītiem mīnmetēju šāviņiem un sprāgstošiem gaisa baloniem.

Izraēlas gaisa spēku uzbrukums bija atbilde uz divu mīnmetēju šāviņu raidīšanu no Gazas joslas uz Izraēlu. Nav ziņots, ka šajos incidentos kāds būtu ievainots.

Palestīniešu islāmistu grupējums ''Hamas" pārvalda Gazas joslu, un Izraēlas armija vairākkārt ir paziņojusi, ka šis grupējums ir atbildīgs par jebkādiem raķešu uzbrukumiem Izraēlai no Gazas joslas.

Izraēla un palestīniešu kaujinieki apšauda otru pusi gandrīz katru dienu, kopš ASV prezidents Donalds Tramps publiskoja savu Tuvo Austrumu miera plānu.

Izraēla trešdien paziņoja, ka tā samazinās Gazas joslas zvejas zonu, atbildot uz notiekošajiem raķešu un sprāgstošo balonu uzbrukumiem no šīs palestīniešu teritorijas. Zona tika samazināta no 15 jūras jūdzēm (28 kilometriem) līdz 10 jūras jūdzēm (18,5 kilometriem) līdz turpmākam paziņojumam.

Zvejniecība Vidusjūrā  ir svarīgs ekonomikas virzītājspēks Gazas joslā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu