Kritizē sociālo projektu pret mobingu skolās (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Klase, skolēni. Ilustratīvs foto.
Klase, skolēni. Ilustratīvs foto. Foto: RANEEN SAWAFTA / REUTERS

Mobings kā dabiskā atlase un pārliecība, ka viss, kas nenogalina, padara mūs stiprākus. Šīs ir dažas no pārsteidzošajām atziņām, ar kādām publiski dalās valsts iestāžu atbalstīts sociālais projekts "Neklusē", kura mērķis ir cīnīties pret vienaudžu pazemošanu skolās, vēsta Panorāma.

Sociālā projekta "Neklusē" mērķis ir samazināt mobingu Latvijas skolās, taču īstu vētru sociālajos tīklos projekts izpelnījies, daloties ar tādiem pieredzes stāstiem, kuros apcelšanu sauc par dabisko atlasi un aicina negausties, bet dzīvot. Tikmēr pāridarītājs attēlots kā līderis, kurš spēj vadīt cilvēkus.

Tagad daudz kritizētais saturs no sociālo tīklu kontiem ir izņemts. "Neklusē" komanda atvainojas un uzsver, ka video un citu neadekvātu saturu publicējuši neuzmanības dēļ.

Projekta autori ir grupa brīvprātīgo, bet zem pirmajiem video stāstiem mājaslapas apakšā norādīti arī sadarbības partneri. Starp tiem arī Labklājības ministrijas Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija un tās uzticības tālrunis, policija, Veselības ministrija. 

Taču, kā norādīja ministrijā, tā tomēr nav kampaņas sadarbības partneris un "tas ir komunikācijas pārpratums". 

Latvijas skolās ir augstākie mobinga rādītāji gan Eiropas Savienības, gan OECD valstu vidū. Ar izsmiešanu un pat ar fizisku vardarbību saskaras katrs trešais skolēns.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu