Zakatistovs KPVLV redz kā centriski demokrātisku spēku (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Atis Zakatistovs atbild uz žurnālistu jautājumiem partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas sēdes pārtraukumā.
Saeimas deputāts Atis Zakatistovs atbild uz žurnālistu jautājumiem partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas sēdes pārtraukumā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Partija "KPV LV" no revolucionārās pieejas pāriet uz pragmatisku darbu pārmaiņu panākšanai, šodien politiskā spēka atkārtotajā kopsapulcē pauda partijas līdzpriekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Viņš norādīja, ka "KPV LV" kopsapulce ir demokrātijas svētki, kurā biedri var paust savu gribu, kā "KPV LV" attīstīties kā partijai, kā arī par to, kā attīstīties valstij. Viņš pauda, ka revolucionāri veikt pārmaiņas nav iespējams arī sabiedrības sašķeltības dēļ, bet tās var veikt, ja ilgstoši jāstrādā.

Politiķis arī norādīja, ka ar "KPV LV" līdzdalību esot sagrauti trīs karteļi - būvniecības, medicīnas un atkritumu jomā.

"KPV LV" līdzpriekšsēdētājs arī norādīja uz to, ka partijas prioritātes ir taupības, drošības, un taisnīguma nodrošināšana. Reizē "KPV LV" ir centriski progresīvs spēks, jo atbalsta risinājumu rašanu, veicot nepieciešamās reformas, pauda Zakatistovs.

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) savā uzstāšanās reizē pateicās biedriem, deputātiem un Labklājības ministrijas ierēdņiem. Politiķe norādīja, ka arī no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) sajutusi "atbalsta plecu", un uzsvēra, ka piecu partiju koalīcijas vadīšana liecina, ka premjeram ir apbrīnojamas diplomātiskās spējas.

Politiķe arī norādīja, ka situācijā, kad kāds no iepriekšējiem biedriem sāka drupināt "mūsu kopīgi celto partiju, palikušajiem nākas strādāt saspringtākos apstākļos". Labklājības ministre arī uzskaitīja vairākas savā jomā paveiktas lietas, tajā skaitā ieviesto jauno pabalstu adoptētājiem un palielinājumu īpašajam kopšanas pabalstam personām ar smagu invaliditāti. Tāpat sākta bāriņtiesu reforma bērnu tiesību aizsardzības nodrošināšanai, un Petraviča akcentēja, ka strādā pie tā, lai pašvaldībām pirmajā vietā būtu cilvēks nevis betons.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) atvainojās tiem, kas zaudējuši uzticību partijai, īpaši tiem, kas dzīvo Īrijā un Lielbritānijā. Politiķis uzsvēra, ka situācijā, kad cilvēki tiekot zombēti un viņiem tiek melots, svarīga ir kritiskā domāšana attiecībā uz publiski pieejamo saturu.

Ģirģens akcentēja, ka situācijā, kad pēc Saeimas ievēlēšanas ārkārtas vēlēšanas nebija reāla iespēja, pareizākais risinājums bija iesaistīties valdībā, lai nepieciešamības gadījumā būtu iespēja pateikt "nē, stop!", nepiekrītot līdz šim realizētajai politikai. Iekšlietu ministrs norādīja uz viedokļu dažādību partijā, jo viņš neesot atbalstījis partiju finansējuma pieaugumu. Viņš arī kā nepamatotu nodēvēja tādus dzirdētus apgalvojumus, kā "šleserists" vai "Indriksona" vai "Rāvja cilvēks".

Ģirģens uzsvēra arī paveikto iekšlietu jomā, tajā skaitā to, ka ir sagatavota konkursa dokumentācija jauna Valsts policijas priekšnieka atrašanai, ņemot vērā, ka šo amatu atstāj tās līdzšinējais vadītājs Ints Ķuzis.

Kā ziņots, atsevišķi biedri šodien pauda neapmierinātību ar "KPV LV" atkārtotās kopsapulces darba kārtību, cita starpā prasot uzreiz rīkot biedru debates. Tomēr saskaņā ar sanāksmes vadītāja sniegto informāciju, balsojumos par partijas vadības piedāvātajiem jautājumiem, vairākums paudis atbalstu partijas vadības rosinājumiem.

Pašlaik notiek "KPV LV" atkārtotā kopsapulce, jo šodien sasauktajā pirmajā kopsapulcē nebija kvoruma.

Jau vēstīts, ka "KPV LV" kopsapulcē tiek vēlēta jauna valde. Uz valdi izvirzīti kandidāti "KPV LV" līdzpriekšsēdētājs un Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs, ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, labklājības ministre Ramona Petraviča, Saeimas deputāti Pucens, Jānis Vitenbergs, Janīna Kursīte, Iveta Benhena-Bēkena un Ieva Krapāne. Tāpat uz valdi kandidē Māris Možvillo, Salvis Petriks, Artūrs Vējš, Elita Lazda, Elviss Ozols un Lauris Zīverts.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu