Ķuzis par iespējamu darbošanos politikā: Nekad nesaki nekad (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis savā pēdējā darba dienā piedalās preses konferencē "Cik droši dzīvot Latvijā", kurā informē par aizvadītā gada darbības rezultātiem un drošības situāciju valstī.
Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis savā pēdējā darba dienā piedalās preses konferencē "Cik droši dzīvot Latvijā", kurā informē par aizvadītā gada darbības rezultātiem un drošības situāciju valstī. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim pirmdien ir pēdējā darba diena. Pēc preses konferences par policijas paveikto pērn viņš arī nedaudz ieskicēja to, ko darīs turpmāk.

“Es palieku pedagoģiskajā darbā. Turpināšu mācīt un iedvesmot jaunos cilvēkus – jurisprudencē, krimināltiesībās,” teica Ķuzis un paskaidroja, ka turpinās lasīt lekcijas Policijas koledžā un vērtēs, kāda būs turpmākā sadarbība ar Rīgas Stradiņa universitāti.

Nekādus darba piedāvājumus vēl neesmu saņēmis, piebilda Ķuzis.

Atbildot uz jautājumu par iespējamu iešanu politikā, Ķuzis norādīja, ka politika būtu pēdējais, par ko viņš domātu. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka “nekad nesaki nekad” un sacīja, ka dzīve ir pārsteigumiem pilna.

Atskatoties uz savu paveikto, Ķuzis norādīja, ka “nekad nav sēdējis ierakumos”, “vienmēr bijis frontes pirmajā līnijā”.

Vēstīts, ka no 11.februāra Valsts policijas (VP) priekšnieka pienākumus uz laiku pildīs Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Grišins VP priekšnieka pienākumus pildīs līdz amata konkursa norises beigām.

Patlaban tiek veidota konkursa komisija, un konkursu varētu izsludināt tuvākajā laikā.

Tāpat vēstīts, ka iekšlietu ministrs paredzējis jauno VP priekšnieku izvēlēties konkursā, kurā kandidātu atbilstību iestādes vadītāja amatam novērtēs ministra izveidota komisija. 

Pagājušā gada nogalē esošais VP priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis pieņēma lēmumu par amata atstāšanu. Ķuzim šodien ir pēdējā darba diena VP priekšnieka amatā.

Ķuzis VP priekšnieka amatā tika apstiprināts 2011.gada augustā. Līdz tam viņš no 2009.gada bija policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks.

Ķuža pēdējās darba dienas preses konference

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu