Runā, ka...Bugatti "staļļos" tapis dinamiskāks Chiron R modelis

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: www.instagram.com/bugatti

2019.gada vasaras izskaņā Bugatti uzstādīja jaunu ātruma rekordu ielas automobiļiem un tas tagad ir 490,5 kilometri stundā. Tagad izskanējuši minējumi, ka tie, kuri netiks pie personīgā Chiron rekordista, bet negribēs arī standarta Chiron, varēs iegādāties atšķirīgu R modeli. 

Rekordu Volkswagen koncernā ietilpstošais uzņēmums no Molshaimas Fancijā uzstādīja ar nedaudz pārveidotu, aerodinamiski optimizētu Chiron. Un ar to Bugatti testu pilots Endijs Voless Ēra Lesīnas testu poligonā Vācijā uz tās 8,8 kilometrus garās taisnes tad arī sasniedza 304,773 jūdzes stundā jeb 490,484 km/h.

Iedvesmojoties no vēsturiskā sasnieguma, Bugatti pēc šā rekordista parauga nolēma izlaist 30 automobiļus Super Sport 300+, ko turīgākie un ātrumkārākie planētas iedzīvotāji varēs iegādāties savām kolekcijām. Pircējam vienīgi jārēķinās, ka viņa mašīnā nebūs tīklā saslēgto datoru, ātruma mērītāju, drošības karkasa salonā, klīrenss tiks pacelts līdz standarta augstumam, atgriezīsies pasažiera sēdeklis un maksimālais ātrums elektroniski tiks ierobežots pie 440 kilometriem stundā.

Foto: Bugatti Chiron Super Sport 300+

Tai pašā laikā Bugatti dos iespēju cilvēkam, kurš vēlas, īpašajam 1600 zirgspēku Chiron Super Sport 300+ uzstādīt papildus drošības sistēmas un ātruma ierobežotāju deaktivēt. Par papildus samaksu, protams. Piekļuve Ēra Lesīnas poligonam turpretī būs bez maksas, un tā būs iespēja ikvienam speciālā modeļa īpašniekam mest izaicinājumu drosmei un pašam pārliecināties, kā tas ir - braukt ar vairāk nekā 400 kilometriem stundā. Jo skaidrs, ka ceļu, kas būtu piemēroti šādam ātrumam, pasaulē nemaz nav tik daudz. 

Kā jau minēts, Chiron Super Sport 300+ tiks izlaist tikai 30 eksemplāros un katrs no tiem maksās vismaz 3,5 miljonus eiro, neskaitot nodokļus. Pirmos automobiļus pircēji saņems 2021.gada vidū.

Foto: Bugatti

Skaidrs, ka, spītējot astronomiskajai cenai, plānotais ražošanas apjoms visus gribētājus tāpat apmierināt nespēs. Tomēr ar tukšām rokām jāpaliek nebūs, no runā, ka Bugatti ir sagatavojuši un gatavojas maksātspējīgajiem benzīngalvām piedāvāt Chiron modifikāciju, kas papildinās Volkswagen koncerna R modeļu klāstu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2020. Year of the BUGATTI ____ @alexpenfold #BUGATTI

A post shared by BUGATTI (@bugatti) on

Nekādas oficiālas informācijas par gaidāmo spēkratu nav, taču klīst runas, ka tas iegūs fiksētu antispārnu un pārveidotu aerodinamiku arī citviet uz virsbūves, lai kāpinātu ātrumu un dinamiku pagriezienos, tai pašā laikā upurējot maksimāli sasniedzamo ātrumu taisnē. Tātad būtībā noslēpumainais auto, uz kura eksistenci norāda Bugatti Instagram kontā ievietots attēls, pēc koncepcijas maz atšķirsies no īpašās sērijas modeļa Divo, kurš no Chiron vizuāli atšķiras visai ievērojami.

Foto: Bugatti Divo pirmizrāde Peblbīčā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu