Aplama ceļa zīme mulsina autovadītājus Ķengaragā

Noskaties video
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: скриншот видео

Ķengaraga iedzīvotājus mulsina kāda ceļazīme, kas atrodas Prūšu ielā. Tā ir ceļazīme, kas vēsta par sabiedriskā transporta pieturvietu, tomēr pasažierus no iekāpšanas sabiedriskajā transportā šķir zaļā zona, un šis apstāklis mulsina arī autovadītājus. Par to vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

"Tur ir autobusa pietura un automašīnas tur nedrīkst novietot. Agrāk es nebiju ievērojis, taču tad ieraudzīju ceļa zīmi un vairs nelieku tur savu mašīnu. Pati pietura nav uztaisīta pareizi. Jābūt ļoti uzmanīgiem, jo zīmes liek neadekvāti," raidījumam "Bez Tabu" atklāja autovadītājs Gunvaldis.

"Parādiet man autobusu apstāšanās zonu. Līdz zīmei ir vairāk nekā 10 metru. Te apstājas mikroautobusi – četrarpus metru gari, maksimums – pieci metri. Lūk, tā automašīna pārkāpj, bet es nē. Tas arī viss," sacīja šoferis Igors.

​Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) apliecina ceļu satiksmes noteikumos rakstīto, ka tuvāk par 25 metriem pirms un tuvāk par 10 metriem aiz pieturas zīmes automašīnas atstāt stāvēšanai ir aizliegts.

Prūšu ielas pretējā pusē atrodas autobusu pieturvieta, taču tā ir iekārtota pavisam citādāk. Šajā pieturvietā ir ieklāts asfalts un gan pasažieriem, gan autovadītājiem nerodas nekādas šaubas, ka šeit varētu piestāt sabiedriskais transports.

Savukārt kāda pastāvīgā sabiedriskā transporta pasažiere norāda, ka pieturvietas Prūšu ielā izveidotas pavisam nesen. Tiesa gan, arī viņa piekrīt, ka pietura ierīkota ne īpaši veiksmīgi, taču tas izdarīts, lai rūpētos par pasažieru transportēšanu, jo šajā konkrētajā vietā ir intensīva satiksme.

"Pie mums vērsās "Rīgas satiksme" ar lūgumu uzstādīt pieturvietas Prūšu ielā, jo tur, kursējot mikroautobusam, nav pieturvietas. Tad pasažieriem ir jāmēro tāls ceļš līdz nākamajai pieturvietai. Līdz ar to mēs pieņēmām lēmumu, apsekojām šīs te vietas un secinājām – jā, šīs te pieturvietas ir nepieciešamas. Un gada beigās tās tika izveidotas. Labiekārtošanas darbus mēs uzsāksim tikai un vienīgi, kad atsāksies būvniecības sezona, būs labvēlīgi laikapstākļi, tad mēs varēsim arī pašu pieturvietu labiekārtot," sacīja Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante.

Video: "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu