Būvvalde aicina laikus saskaņot vasaras kafejnīcu risinājumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vasaras kafejnīca Meistaru ielā. Ilustratīvs attēls
Vasaras kafejnīca Meistaru ielā. Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas pilsētas būvvalde aicina uzņēmējus nekavēties ar sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu vietu - vasaras kafejnīcu - risinājumu saskaņošanu, kā arī atgādina, ka, iesniedzot to projektu līdz 1.martam, tiks nodrošināta dokumentācijas izskatīšana paātrinātā kārtībā.

Kā informēja Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns, saskaņā ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem, ja sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu vietas risinājuma projekts iesniegts no 1.janvāra līdz 1.martam, būvvalde lēmumu saskaņot vai atteikt saskaņot projektu pieņem desmit darba dienu laikā. 

Savukārt, ja tirdzniecības vietas risinājuma projekts iesniegts pēc 1.marta, iestāde nodrošina projekta izskatīšanu pēc standarta kārtības - mēneša laikā.

Tāpat būvvalde aicina komersantus izmantot iespēju iegūt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu vietas risinājuma saskaņojumu uz laiku līdz trīs gadiem. Šāds saskaņojums ir spēkā, ja netiek mainīts vasaras kafejnīcas vizuālais risinājums un noformējums kā arī kvartāla satiksmes organizācija.

Butāns atzīst, ka, attīstoties uzņēmējdarbībai un palielinoties tūristu skaitam, katru gadu interese par sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu vietu risinājumiem pilsētā pieaug, un 2019.gadā būvvaldei izsniedza saskaņojumu 441 vasaras kafejnīcas vizuālajam risinājumam. 

Vasaras sezona atkarībā no laika apstākļiem Latvijā iestājas maija beigās vai jūnija sākumā, bet vislielākā uzņēmēju aktivitāte būvvaldē novērojama neilgi pirms sezonas sākuma, aprīlī un maijā. Lai neveidotos rindas, būvvalde mudina uzņēmējus neatstāt savas terases saskaņošanu uz pēdējo brīdi, bet iesniegt visu nepieciešamo dokumentāciju savlaicīgi.

Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniegšanas vietas vizuālā risinājuma dokumentācijas iesniegšana un izskatīšana ir bez maksas, savukārt, ja komersants vasaras kafejnīcas laikā vēlas saskaņot arī reklāmu, piemēram, ēdienkartes izvietošanu, nepieciešams veikt pašvaldības nodevas iemaksu 22,77 eiro apmērā par reklāmas izvietošanas atļaujas sagatavošanu. 

Lai saņemtu ielu tirdzniecības atļauju sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai, komersantam pēc būvvaldes skaņojuma saņemšanas iecere jāiesniedz Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā. Atbildīgā izpilddirekcija izskata iesniegumu un izsniedz ielu tirdzniecības atļauju. Papildu izmaksas var veidoties gadījumos, ja komersants vasaras kafejnīcu plāno izvietot uz pašvaldībai piederošas zemes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu