Ieslodzītais nr.3870 jeb "zemnieks" El Čapo (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Tērpies smilškrāsas cietumnieka tērpā, kuru rotā numurs “3870”, bēdīgi slavenais Meksikas narkobarons Hoakins Gusmans, kas pazīstams arī kā El Čapo, rāmi atbild uz Mekikas cietumsargu jautājumiem, slaukot rokas pēc pirkstu nospiedumu nodošanas – tie ir kadri no šonedēļ pirmo reizi publiskota video, kurā redzama El Čapo iztaujāšana cietumā neilgi pēc viņa aizturēšanas pirms četriem gadiem, vēsta aģentūra “Reuters”.

- Segvārds?

- El Čapo.

- Nodarbošanās?

- Zemnieks.

Foto: Reuters/ScanPix

Šī saruna ir daļa no video, kas tika uzņemts neilgi pēc Gusmana aizturēšanas Meksikā. Vēlāk viņš tika izdots ASV, kur viņam tika piespriests mūža ieslodzījums, ko viņš izcieš stingra režīma cietumā.

2016.gadā El Čapo tika aizturēts pēc tam, kad viņš iepriekš bija īstenojis divas pārdrošas bēgšanas no cietuma Meksikā.

Aptuveni septiņas minūtes garais video, kā arī vairāki fotoattēli no Meksikas Altiplano cietuma, kur 2016.gadā tika nogādāts Gusmans, šonedēļ nonāca ziņu vietnes “Latinus” rīcībā.

“Reuters” norāda, ka nav skaidrs, kā “Latinus” ieguvis šo veido un attēlus un kāpēc tie tiek publiskoti tikai tagad.

Meksikas Iekšlietu ministrija neatbildēja uz “Reuters” lūgumu komentēt šī video autentiskumu, tomēr aģentūra uzsver, ka video redzamais vīrietis nepārprotami līdzinās Gusmanam.

Kā norāda advokāts Huans Pablo Badillo, kurš Gusmanu Meksikā pārstāvēja kopš 2014.gada, video redzamais sakrīt ar Gusmana aizturēšanas dienas notikumiem.

Foto: Reuters/ScanPix

Pēc Gusmana nogādāšanas cietumā, apsargi viņu pārmeklēja, kā arī nogrieza viņa matus un ūsas.

Pēc tam Gusmanam nācās atbildēt uz vairākiem ierindas jautājumiem – viņš norāda, ka viņam ir 58 gadi, ka viņam ir pamatskolas izglītība, ka viņa māte joprojām ir dzīva un ka viņam ir 34.bikšu izmērs.

Lūgts atbildēt uz jautājumu par sievas vārdu, El Čapo norāda: “Tā, ar kuru es esmu precējies ir Alehandrina Salasara, bet to, ar kuru es dzīvoju kopā , sauc Emma Koronela.”

Foto: Reuters/ScanPix

Pēc savu atbilžu rakstiskas apstiprināšanas Gusmas tiek vēlreiz pārmeklēts. Vēl pēc tam viņš tiek aizvests uz cietuma kameru, kur viņam tiek izsniegta virsjaka, matracis un divi ruļļi tualetes papīra.

Foto: Reuters/ScanPix

2017.gadā Gusmans tika izdots ASV, kurš viņš, kā Meksikas Sinaloa karteļa līderis, tika tiesāts par liela apjoma narkotiku kontrabandu uz ASV, naudas atmazgāšanu un ieroču lietošanu.

Šobrīd 62 gadus vecā El Čapo tiesas prāva pagājušajā gadā ASV ilga vienpadsmit nedēļas un viņš tika atzīts par vainīgu desmit apsūdzības punktos.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu