Glābēji līdz šim saņēmuši 13 izsaukumus par vēja nolauztiem kokiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vējains rīts pie Daugavgrīvas mola
Vējains rīts pie Daugavgrīvas mola Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šodien saņēmis 13 izsaukumus par spēcīgā vēja nolauztiem kokiem vai bojātām konstrukcijām, aģentūra LETA noskaidroja VUGD.

Kopumā saņemti 11 izsaukumi par vēja nolauztiem kokiem. Pārsvarā ugunsdzēsējiem glābējiem no nolūzušiem kokiem bija jāatbrīvo ceļu braucamā daļa.

Tāpat šodien reģistrēti divi izsaukumi par vēja bojātām konstrukcijām, kas iedzīvotājiem radīja apdraudējumu. Abos gadījumos bojātās konstrukcijas bija jumta seguma fragmenti.

Minētie izsaukumi reģistrēti Kurzemē, Zemgalē, Latgalē un Rīgā.

Informācijas par cietušajiem VUGD rīcībā pašlaik nav.

Kā ziņots, sestdien Latviju skars vētra, vējš būs postošākais kopš decembra, bet vēja maksimālais ātrums brāzmās Kurzemes rietumkrastā, iespējams, būs lielākais pēdējo gadu laikā, brīdina sinoptiķi.

Pēcpusdienā un vakarā daudzviet valstī dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 20-25 metrus sekundē, vēl lielāks vējš gaidāms Kurzemē un Ziemeļvidzemes piekrastē. Kurzemes rietumkrastā brāzmu spēks var sasniegt 30 metru sekundē.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs Kurzemē un Vidzemes piekrastē vēja dēļ izsludinājis oranžo brīdinājumu, pārējā valstī - dzelteno.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu