Tramps Indijā pulcē pilnu stadionu un ar Melāniju apmeklē "pieminekli mīlestībai" (15)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Alex Brandon / AP

ASV prezidents Donalds Tramps ieradies Indijā. Gudžarātā viņu sagaidīja Indijas premjers Naendra Modi un pilns stadions cilvēku, bet pēc tam Tramps ar pirmo lēdiju Melāniju apmeklēja "pieminekli mīlestībai" - slaveno Tadžmahālu.

Otrdien starp Trampu un Modi plānotas diplomātiskās sarunas, lai padziļinātu abu valstu attiecības.

Gudžarātā Tramps uzrunāja Moteras stadionā sanākušos cilvēkus.

"Namaste," teica Tramps, izpelnoties jūsmīgus aplausus. Pēc tam Tramps uzskaitīja vairākus slavenus indiešus - sākot ar vēsturiskām personībām un beidzot ar Bolivudas zvaigznēm. 

"Indijai vienmēr būs ļoti īpaša vieta mūsu sirdīs," viņš teica.

Foto: Alex Brandon / AP

Taču Trampam bija grūtības izrunāt vairākus indiešu vārdus, vēsta raidorganizācija BBC. To vidū bija Ahmadābāda, pilsēta, kurā viņš tobrīd uzstājās, un Svami Vivekananda - indiešu filozofs, kura idejas ir ļoti tuvas Modi.

Savukārt senos hinduisma svētos rakstus vēdas Tramps izrunāja kā "vestas".

Tramps savu runu teica pēc Modi. BBC korespondents Radžini Vaidjanatans ziņo, ka Trampa runas laikā daļa apmeklētāju pametuši stadionu.

Pēc Gudžarātas apmeklējuma Tramps ar sievu Melāniju devās uz Indijas ziemeļos esošo Agru, kur atrodas krāšņais Tadžmahāls.

ASV pirmo pāri Agrā sagaidīja par pāviem un zirgiem pārģērbušies dejotāji. Pēc priekšnesuma Trampi devās uz marmora mauzoleju, ko mogolu imperators Šahs Džahāns  17.gadsimtā uzbūvēja savas mirušās sievas Mumtāzas Mahālas mūžīgai piemiņai. Tadžmahālu mēdz saukt par "pieminekli mīlestībai".

Foto: Alex Brandon / AP

Modi valdība pēdējos mēnešos saskārusies ar protestiem saistībā ar tās jauno pilsonības likumu un autonomijas atņemšanu Kašmirai. Abi jautājumi izraisījuši šķelšanos Indijas sabiedrībā un izpelnījušies ārvalstu kritiku.

Neskatoties uz grezno uzņemšanu, eksperti uzskata, ka 36 stundas ilgajā vizītē neizdosies noslēgt jaunu tirdzniecības līgumu. Tramps kritizējis Indijas tarifus.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu