Valdība DVI direktores amatā apstiprina bijušo TM Nozaru politikas direktori (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Ministru kabinets (MK) otrdien Datu valsts inspekcijas (DVI) direktores amatā apstiprināja bijušo Tieslietu ministrijas (TM) Nozaru politikas direktori Jekaterinu Macuku. 

Macuka savu karjeru sākusi Reliģisko lietu pārvaldē, kur viņa strādāja no 2004.gada līdz 2008.gadam, šajā laikā no vecākās referentes kļūstot par iestādes vadītāju.

Savukārt 2009.gadā Macuka sāka darbu TM, kur sākotnēji bija Nozaru politikas departamenta Politikas attīstības un reliģijas lietu nodaļas vadītāja, bet vēlāk kļuva par departamenta direktori un šo amatu ieņēma līdz 2017.gadam.

Vienlaikus jaunā DVI direktore iesaistījusies dažādās profesionālās jomas aktivitātēs, tostarp bijusi Datu aizsardzības un informācijas apmaiņas darba grupas priekšsēdētāja Eiropas Savienības Padomē laikā, kad norisinājās Latvijas prezidentūra, skaidroja Valsts kancelejā.

Turpretim no 2017.gada Macuka darbojās Eiropas Savienības "Twinning" projektā "Moldovas Republikas Nacionālā personas datu aizsardzības centra kapacitātes celšana" kā rezidējošā padomniece un Tieslietu ministrijas padomniece datu aizsardzības jautājumos. Šī gada sākumā Macuka atgriezās Latvijā, kur atsāka darbu TM Nozaru politikas departamentā, ieņemot Politikas attīstības un reliģijas lietu nodaļas vadītājas amatu.

Macuka Latvijas Universitātē ieguvusi maģistra grādu tiesību zinātnē un brīvi pārvalda angļu un krievu valodu.

Macuka uzskata, ka DVI būtu jārāda piemērs datu aizsardzības prasību ievērošanā. Viņas ieskatā būtisks šīs iestādes uzdevums ir veicināt dialogu gan starp valsts pārvaldi un privāto sektoru, gan starp datu pārziņiem un personām, kas nodod savus datus. "Tikai tā spēsim veicināt kopīgu, vienotu izpratni par personas datu aizsardzības prasībām un sekmēt to ievērošanu. To es vēlos panākt un pie tā esmu gatava strādāt," norādījusi jaunā DVI direktore.

Konkursam kopumā bija pieteikušies 18 pretendenti.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā bija tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), tiesībsargs Juris Jansons un Valsts drošības dienesta priekšnieks Normunds Mežviets. Ar padomdevēja tiesībām piedalījās arī nevalstiskā sektora pārstāvis.

Jau vēstīts, ka līdzšinējai inspekcijas direktorei Daigai Avdejanovai amata pilnvaras beidzās 31.decembrī. Viņas vietu no 2.janvāra līdz jauna vadītāja apstiprināšanai ieņem inspekcijas direktora vietniece Lāsma Dilba.

Inspekcijas uzdevumi ir fizisko personu datu apstrādes un aizsardzības uzraudzība saskaņā ar fizisko personu datu apstrādes un aizsardzības jomu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem, biometrijas datu apstrādes, cilvēka genoma izpētes, cilvēka orgānu izmantošanas medicīnā, kā arī cilvēka orgānu un miruša cilvēka ķermeņa izmantošanas medicīnas studijām, parādu ārpustiesas atgūšanas jomu regulējošiem normatīvajiem aktiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu