Igaunijas valdība izveido darba grupu jaunā koronavīrusa izplatīšanās novēršanai (2)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Elia Bianchi/EPA

Igaunijas valdība ceturtdien izveidojusi darba grupu jaunā koronavīrusa "Covid-19" izplatīšanās novēršanai, iekļaujot tajā dažādu resoru augstākā posma vadītājus.

Darba grupa koordinēs turpmākos soļus situācijas kontrolēšanai un sniegs valdības ierosinājumus par nepieciešamajiem pasākumiem.

Grupā,  ko vadīs Igaunijas sociālo lietu ministrs Tanels Kīks, strādās Sociālo lietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Ārlietu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas, Aizsardzības ministrijas un Finanšu ministrijas kancleri vai vicekancleri.

"Lai novērstu vīrusa izplatīšanos, svarīgāka par visu ir ātra informācijas apmaiņa starp dažādiem resoriem un operatīvas, uz pierādījumiem balstītas informācijas un norādījumu sniegšana iedzīvotājiem," uzsvēris Kīks. "Darba grupa  gādās, lai informācija no attiecīgajiem resoriem nekavējoties sasniegtu valdību un ļautu pieņemt operatīvus un kompetentus lēmumus valdības līmenī."

Tuvākajā  laikā darba grupai būs jāsniedz arī ieteikumi par iespējamu papildu piesardzības pasākumu veikšanu pie valsts robežām.

Kā ziņots, Igaunijā ceturtdien apstiprināts pirmais saslimšanas gadījums ar jauno koronavīrusu "Covid-19". Saslimušais cilvēks ir Igaunijas pastāvīgais iedzīvotājs, Irānas pilsonis, kas ceļojis no savas dzimtenes un Igaunijā ieradies trešdienas vakarā ar autobusu no Rīgas. Savukārt Rīgā viņš ieradies ar lidmašīnu no Irānas caur Turciju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu