Dažviet Vidzemē un Kurzemē apledojuma dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Apledojums. Ilustratīvs attēls
Apledojums. Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Vidzemē un Kurzemē vietām apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 39 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Vidzemes šosejas posmā Līgatne - Cēsu pagrieziens, Valmieras šosejas posmā Strenči - Valka, uz autoceļa Ūdrupes tilts - Gulbene un arī autoceļa Talsi - Strazde - Kuldīga.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Alūksnes,Balvu, Cēsu, Gulbenes, Madonas, Talsu, Valmieras un Valkas apkārtnē. 

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. 

LVC aicina informēt par apledojumu valsts autoceļu posmos, kā arī citiem sarežģījumiem, ja tādi rodas uz valsts autoceļiem, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu