Koronavīruss: apmeklētājiem slēgts Luvras muzejs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Luvras muzejs
Luvras muzejs Foto: LUDOVIC MARIN / AFP

Bažās par iespēju inficēties ar Covid-19 kopš 1. marta uz nenoteiktu laiku slēgts Luvras muzejs Parīzē, ziņo aģentūra "France 24".

Lēmums pieņemts darbinieku kopsapulcē, kurā vairākums nobalsojis par muzeja slēgšanu. Saskaņā ar Francijas likumdošanu šāda iespēja paredzēta gadījumos, kad pastāv nopietna apdraudējuma risks kādas iestādes darbinieku veselībai.

Luvras slēgšana 1. martā bija nepatīkams pārsteigums tūkstošiem apmeklētāju, jo tradicionāli katra mēneša pirmajā svētdienā muzeja apmeklējums ir bezmaksas.

Francijā šobrīd ir spēkā aizliegums rīkot iekštelpu pasākumus, kuros pulcētos vairāk nekā 5000 cilvēku. Muzeja darbinieku arodbiedrības pārstāvis norādīja, ka šāds skaits ir tikai neliela daļa no cilvēku daudzuma, kas ikdienā apmeklē Luvru. Tāpat viņš piebilda, ka būtiska muzeja apmeklētāju daļa ir tūristi, tai skaitā arī no infekcijas skartajiem pasaules reģioniem.

Savukārt muzeja administrācija uzskata, ka darbinieku balsojums par muzeja slēgšanu ir pārsteidzīgs solis, jo situācijas, kad muzejā kādā telpā vienkopus atrodas 5000 apmeklētāju "neesot iespējamas". Muzeja slēgšanu par pārsteidzīgu uzskata arī Francijas Kultūras ministrija un Veselības ministrija.

Pirmdienas pēcpusdienā paredzēta Francijas kultūras ministrijas pārstāvju tikšanās ar dažādu kultūras organizāciju pārstāvjiem, lai apspriestu radušos situāciju, ziņo Bloomberg.

Pagājušajā gadā Luvru apmeklēja 9.6 miljoni cilvēku. Aptuveni 8% no tiem bijuši tūristi no Ķīnas.

Tikmēr cits slavens muzejs - impresionisma un postimpresionisma mākslas darbu krātuve D'Orsī svētdien bija atvērts apmeklētājiem. Pirmdienās šim muzejam ir brīvdiena, un tā administrācija pavēstījusi, ka šopēcpusdien tiks diskutēts par muzeja darbību rīt un turpmākajās dienās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu