BMW skaidri ieskatās nākotnē, parādot elektroauto ar milzīgām režģa nierēm priekšā (3)

600 km ar pilnām baterijām
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
BMW Concept i4
BMW Concept i4 Foto: BMW

Pie BMW jaunā dizaina būs jāpierod tāpat kā pie fakta, ka 2020.gads sācies koronavīrusa zīmē un atcelti ne tikai simtiem avioreisu, bet arī dažādi starptautiska mēroga sarīkojumi, tai skaitā Ženēvas automobiļu izstāde, kur cita starpā bija jānotiek nākamā BMW elektromobiļa prototipa pasaules pirmizrādei.

Runa ir par Concept i4, kuram līdzīgi kā pērn septembrī notikušajā Frankfurtes autošovā debitējušajam Concept 4 dominējošais dizaina elements priekšējās daļas noformējumā ir milzīgas radiatora režģa nierītes un šauri lukturi tām blakus.

Lai gan līdzība starp abiem konceptauto ir neapstrīdama, tehniskā ziņā tie ir kā diena un nakts. Pirmkārt Concept 4 ir kupeja, kamēr Concept i4 ir ar četrām durvīm un parāda, kāds būs nākamais i sērijas automobilis BMW klāstā. Un, otrkārt, Concept i4 ir tīrs elektroauto, kurš ne pārāk bieži, taču tāpat regulāri jāslēdz pie elektrotīkla. Gluži kā labs viedtālrunis ar ietilpīgu bateriju.

BMW Concept i4
BMW Concept i4 Foto: BMW

Skaidrs, ka sērijveida modelis būs citādāks gan dizaina ziņā, jo masveidā ražot tādus auto, kāds ir Concept i4, būtu pārāk dārgi, gan arī tehniski. Atšķirībām gan nevajadzētu būt milzīgām, tādēļ var aptuveni prognozēt ne tikai kā izskatīsies, bet arī kā brauks sērijveida Gran Coupe automobilis BMW i4.

Tā prototips katrā ziņā ir intriģējošs, jo apgādāts 80 kWh bateriju bloku, kurš gan sver 550 kilogramus, taču ar uzlādes reizi ļauj veikt līdz pat 600 kilometriem WLTP (vienotā vispasaules jauno auto testēšanas programma) ciklā. Tāpat no 530 ZS spēcīgā elektroauto var gaidīt teicamu dinamiku, kas izpaudīsies kā sprints līdz simtam aptuveni 4 sekundēs. 

BMW Concept i4
BMW Concept i4 Foto: BMW

Visbeidzot, interesants fakts saistībā ar šo auto ir skaņas, ko automobilis atskaņo, kad tiek aktivizētas dažādas funkcijas. Tās BMW palīdzējis radīt pazīstamais komponists Hanss Cimmers, kura studijā tapuši skaņu celiņi tādām Holivudas filmām Interstellar, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, Inception, Sherlock Holmes, The Dark Knight, Transformers: Revenge of the Fallen, August Rush, Blade Runner 2049 u.c.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu