Rets auto var nonākt zem preses, jo nav skaidrs, par kādu naudu tas nopirkts (19)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Twitter / @KalengaKamwendo

Lai arī Bugatti Veyron ražošanā nonāca pirms 15 gadiem, tas aizvien ir viens no nedaudziem sērijveida ielas auto, kam ir pa spēkam pārkāpt 400 km/h robežai. Citiem vārdiem sakot - Veyron ir un paliks viena no 21. gadsimta sākuma autobūves leģendām. 

Šis statuss gan nenozīmē, ka Veyron, kas dažādās modifikācijās desmit gadu periodā tika uzbūvēts vien 450 eksemplāros, ir pasargāts no gluži parastiem automobiļiem raksturīgām kaitēm, piemēram, cauras riepas, satiksmes noteikumu pārkāpuma protokola vai buktes durvīs.

Šie visi gan ir vistīrākie sīkumi, ja salīdzina ar drūmo likteni, kāds draud automobilim, ko iegādājies kāds pārticis cilvēks Zambijā.

Foto: Twitter / @Dobani_Singo_JR

Vietējos sociālajos medijos un ātri vien arī visā plašajā pasaulē plašu rezonansi izraisīja vēsts, ka Zambijas Narkotiku apkarošanas pārvalde (NAP) arestējusi Bugatti Veyron, jo tai ir aizdomas par auto ciešu saistību ar naudas atmazgāšanas shēmām.

Ņemot vērā, ka mašīnas cena ir 2-3 miljoni ASV dolāru jeb aptuveni desmittūkstošā daļa no Zambijas iekšzemes kopprodukta, pārvaldes bažas ir visnotaļ pamatotas. 

NAP norāda, ka automobilis ir un paliks arestēts, kamēr būs skaidrs, ka mašīnas iegādes nolūkā nav notikuši ar naudas atmazgāšanu saistīti pārkāpumi.

Runājot par konkrēto Veyron, jāpiebilst, ka šis ir viens no 12 Volkswagen grupas uzņēmumā izgatavotajiem Sang Noir sērijas īpašajiem eksemplāriem. 

Zambijā auto nonāca 24.februārī, kur Keneta Kaundas starptautiskajā lidostā uzreiz arī tika arestēts.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu