Daimler plāno būtiski samazināt šogad Eiropā pārdoto auto CO2 izmešus

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas autobūves koncerns "Daimler" plāno šogad samazināt tā Eiropā pārdoto automobiļu oglekļa dioksīda (CO2) izmešu apjomu vidēji par 20%, teikts otrdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Šāda apņemšanās pausta laikā, kad spēkā stājas jaunas Eiropas Savienības (ES) regulas, kas pieprasa autoražotājiem ievērojami samazināt to ražoto automobiļu kaitīgos izmešus.

"Šis mums ir ļoti nozīmīgs gads, kurā mēs paceļam elektrifikāciju jaunā līmenī," norāda "Daimler" vadītājs Ola Kalleniuss.

Kā būtisks elements uzņēmuma elektrifikācijas centienos ir 48 voltu hibrīdi, un autoražotājs šogad plāno pārdot 400 000 šādu automobiļu, dubultojot pagājušā gada tirdzniecības apjomu.

Šādi automobiļi ar mēreno hibrīdsistēmu ietver iekšdedzes dzinēju un elektromotoru, nodrošinot iespēju CO2 izmešus samazināt ar zemākiem izdevumiem salīdzinājumā ar tradicionālajiem hibrīdiem, kuros automobili darbina tikai akumulatora enerģija.

Tikmēr "Daimler" pilnībā elektrisko un klasisko hibrīda automobiļu tirdzniecības apjoms šogad varētu četrkāršoties.

Kā vēstīts, par ieceri šogad samazināt Eiropā pārdoto automobiļu CO2 izmešu apjomu par 20% februārī jau paziņoja Vācijas autobūves uzņēmums BMW.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu