Lūžņu kaudzē atrod retu 1965.gada Chevrolet Corvette (2)

Varēs labi nopelnīt
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: eBay / Speedy's Towing & Recovery

Ieraugot garāžu, kurā pilns ar lūžņiem, nevajag palikt vienaldzīgam vai saimnieku rāt par nekārtību, jo nekad nevar zināt, kas patiesībā slēpjas aiz nevajadzīgajiem krāmiem.

Par šī apgalvojuma patiesumu pārliecinājusies kāda sieviete, kad viņas mirušā tēva draugs viņai norādījis uz dārgumu, kas varētu slēpties garāžā zem vecu mēbeļu un citu nekam nederīgu lūžņu kaudzes. Nedaudz parokot, atklājies, ka līdz griestiem piebāztajā garāžā nudien atrodas viens vērtīgs objekts - gaiši zils 1965.gada Chevrolet Corvette Sting Ray rodsters. To saules gaismā pēc 50 gadu pārtraukuma izvilkt savukārt bija uzticēts Ohaio štatā bāzētajam auto evakuācijas uzņēmumam Speedy's Towing & Recovery, kuriem arī šāds darbiņš bija visai neierasts.

Par pašu auto runājot, var piebilst, ka konkrētais eksemplārs ir viens no 771 Corvette Sting Ray, ko General Motors apgādāja ar 375 zirgspēku 5,4 litru V8 degvielas iesmidzināšanas dzinēju. Tas bija mazāk jaudīgs nekā 6,5 litru karburatordzinējs (425 ZS), taču maksāja vairāk, kā dēļ nebija īpaši populārs un ātri vien no ražošanas tikai noņemts. Tā Corvette līdz pat 1982.gadam bija tikai motori ar karburatoru, raksta Motor.ru

Foto: eBay

Tāpat par atradumu, kurš patiesībā nebija pazudis, bet gan tikai aizmirsts, ir zināms, ka pirmais saimnieks to iegādājies 1967.gadā un trīs gados nobraucis 47 tūkstošus jūdžu. Pēc tam auto novietots garāžā, kur tam noņemtas dekoratīvās disku uzlikas un ieliktas maisiņā, kas visus šos gadus atradās uz pasažiera sēdekļa, iztukšota degvielas tvertne un atvienots akumulators. 

Kādēļ saimnieks šo auto iebrauca garāžā 1980.gadā un kopš tā laika vairs nekustināja, nav skaidrs, lai gan pēc vācu auto motor und sport aplēsēm Corvette rodsters līdz tam izmantots visu laiku neatkarīgi no sezonas. Par to liecinot neoriģinālais cietais jumts.

Foto: Speedy's Towing & Recovery

Par mašīnas tehnisko stāvokli ziņu nav; to būs tas gods noskaidrot nākamajam īpašniekam, kurš eBay izsolē būs gatavs par mašīnu samaksāt prasītos vismaz 50 000 ASV dolāru. Līdz tam mašīnas mirušā pirmā un līdz šim vienīgā saimnieka ģimene turpinās meklēt jelkādus Corvette dokumentus un salokāmo auduma jumtu. Sākotnējā vizuālā apskate gan liecina, ka, atskaitot buktes uz virsbūves, auto ir diezgan labi saglabājies. Vai motors darbojas, gan ir jautājums, uz kuru pagaidām nav atbildes, taču brīvgaitā Corvette ripojot tīri labi.

Foto: Speedy's Towing & Recovery
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu