Latvijā apstiprināts trešais ar "Covid-19" inficētais (24)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā apstiprināta trešā saslimšana ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19", informē Veselības ministrija. 

Kā informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), trešais "Covid-19" slimnieks ir ģimenes loceklis sievietei, kurai saslimšana tika konstatēta šorīt.

Abi bijuši Itālijā un atgriezušies sestdien ar "airBaltic" reisu no Milānas. 

SPKC iepriekš informēja, ka šodien epidemiologi jau sazinājušies un snieguši rekomendācijas visiem 24 Latvijas iedzīvotājiem, kuri lidoja ar šo reisu un bija vienā lidmašīnā ar sasirgušajām personām.

Kā ziņots, otrs Latvijā reģistrētais ar "Covid-19" saslimušais cilvēks ir sieviete, kura inficējusies Itālijas kūrortā Červinjā, kas atrodas Itālijas ziemeļos netālu no Šveices robežas. Sieviete uz šo kūrortu bija devusies tūristu grupā no 29.februāra līdz 7.martam.

Latvijā sieviete atgriezusies sestdien ar lidsabiedrības "airBaltic" reisu Milāna-Rīga. Kopumā infekcijas skartajā reisā bijuši 39 pasažieri, tostarp 25 no Latvijas. SPKC ir apzinājis visus pasažierus un apkalpes locekļus. Mediķi uzsver, ka visiem šajā reisā lidojušajiem būtu nosakāma stingra mājas karantīna divu nedēļu garumā ģimenes ārsta uzraudzībā.

No lidostas mājup sieviete devusies ar privāto transportlīdzekli un kopā ar viņu bijuši divi ģimenes locekļi. 

Kā ziņots, Latvijā pirmais gadījums saslimšanai ar "Covid-19" tika reģistrēts pirmdien. Sieviete, kas ir rīdziniece, sestdien, 29.februārī, ielidojusi no Minhenes, pirms tam ceļojot vīrusa skartajā Itālijas reģionā. Saslimšana sievietei bija vieglā formā un jau otrdien, 3.martā, ņemot vērā, ka atkārtotas analīzes bija negatīvas, slimniece tika izrakstīta no slimnīcas un turpināja ārstēšanos mājās.

Latvijā īpaši piesardzības pasākumi ir attiecināti uz personām, kuras ir atgriezušās no Itālijas, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas.

Personām, kuras ir atgriezušās no minētajām teritorijām un kurām 14 dienu laikā pēc atgriešanās ir parādījušies viegli saslimšanas simptomi - paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums -, ir jāzvana uz 113. Pie personām ieradīsies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde, kura paņems analīžu materiālu laboratoriskai pārbaudei vai arī nogādās pacientu tuvākajā slimnīcā, kur tiks noņemti analīžu paraugi.

Ja personai būs smagas elpceļu infekcijas pazīmes, tostarp apgrūtināta elpošana, NMPD šo personu nogādās stacionārā.

Par izmeklējumu rezultātiem laboratorija informēs pacientu un SPKC. Persona informāciju par izmeklējumu rezultātiem saņems 24 stundu laikā.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu