Eksperts: jāpērk tāds auto, kādu gribas, jo salūzt var jebkurš (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Auto servisā. Ilustratīvs attēls
Auto servisā. Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Esošos un topošos auto īpašniekus vieno līdzīgas rūpes. Iegādāties jaunu vai mazlietotu auto ir tikai puse no stāsta, jo, ticiet vai ne, daudzi no mums sava sapņu spēkrata iegādes brīdī nepievērš īpašu uzmanību tālākajām ekspluatācijas izmaksām. 

Par tām visvairāk zina cilvēki, kam ikdiena saistīta ar automašīnu defektiem un to novēršanu. Viens no šādiem cilvēkiem ir Uldis Rolis, kurš ar automobiļu remontu nodarbojas jau 28 gadus un ļoti labi zina, kas ir dažādu mašīnu vājās vietas, kā arī vēlreiz atgādina senu patiesību: "Nav sliktu auto. Tas, kā tie kalpos, ir atkarīgs no saimnieka!"

"Es parasti saku tā, ka izvēlieties tādu, kāda jums patīk, jo pēc tam jūsu automobilis būs jums pats labākais. Kāpēc tas ir pats labākais un cik smagi man ir nācies to tādu uzturēt, ir cits stāsts. Viens to var, viens to nevar. Gan jauns, gan lietots būs jāuztur. Protams, jauns lūzīs mazāk, izņemot neveiksmīgās konstrukcijas, ko garantijas laikā novērsīs. Arī lietotam auto retos, bet ļoti retos, gadījumos arī var strādāt," no pieredzes stāsta Rolis.

Kas vēl būtu jāzina lietota auto saimniekam, dažādus lietota auto uzturēšanas knifus, biežākās kļūdas servisos un atbildi uz jautājumu, vai japāņu automobiļi tiešām ir drošāki par Eiropas ražojumiem, uzzināsi šajā raidījuma Tavs Auto sižetā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu