Dienvidkoreja ziņo par 242 jauniem "Covid-19" gadījumiem

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: STRINGER / REUTERS

Dienvidkoreja trešdien paziņojusi par 242 jauniem inficēšanās gadījumiem ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, kas ir jauns uzplaiksnījums šajā epidēmijā.

Iepriekšējās 11 dienas Dienvidkorejā raksturoja lēnāka Covid-19 izplatīšanās, un vēl tikai otrdien tika ziņots tikai par 35 jauniem gadījumiem.

Taču atklāts jauns infekcijas perēklis kādas apdrošināšanas kompānijas zvanu centrā Seulā un deju skolā, kas pasniedz nodarbības visā valstī.

52 no šodien apstiprinātajiem inficēšanās gadījumiem ir Seulā, taču varasiestādes neatklāja, cik no tiem saistīti ar zvanu centru.

Varasiestādes norādīja, ka tiek pārbaudīti 200 darbinieki, kuri strādāja laikā, kad zvanu centrā tika atklāti pirmie inficēšanās gadījumi. Pārējie darbinieki tiek novēroti. Centrā strādā aptuveni 800 cilvēku.

Vairāk nekā 140 jaunie Covid-19 gadījumi konstatēti Degu un apkārtējā provincē.

Amatpersona norādīja, ka Covid-19 izplatība Degu nav pieņēmusies spēkā, neskatoties uz saasinājumu, par kuru paziņots šodien.

Dienvidkorejā ar koronavīrusu inficējušies jau 7755 cilvēki, no kuriem 60 ir miruši.

Vislielākais jauno inficēšanās gadījumu skaits - 909 gadījumi vienā dienā - tika konstatēts 29.februārī pēc tam, kad varasiestādes bija veikušas testus aptuveni 200 000 Šinčondži Jēzus baznīcas locekļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu