Ziedu fotosesijas: laiks kautrīgajiem pavasara vēstnešiem. Sniegpulkstenīši (1)

Gaidām pavasari!
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Sniegpulksteņi
Sniegpulksteņi Foto: Jānis Škapars/TVNET

Redzot, kā jūs aizkustināja jutekliskās bildes no tulpju fotosesijas, nolēmām turpināt "Ziedu fotosesijas", tā ātrāk sagaidot siltos gada mēnešus! Šoreiz vārds sniegpulkstenīšiem...

Sniegpulkstenīši ir amariļļu dzimtas augs no Galanthus ģints.  Sniegbaltā sniegpulkstenīte (G. nivalis) ir populārākā sniegpulkstenīte daudzviet Eiropā un arī Latvijas dārzos. Zied agri pavasarī maziem, baltiem zvanveida ziediem. Tā zied martā un aprīlī, apmēram 30 dienas.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Par sniegpulkstenīšiem savā grāmatā "Pasakas par ziediem" šādi rakstīja Anna Sakse. Sniegamātei piedzima meitenīte, viņu nosauca mīlīgā vārdā – Pārsliņa. Vēlāk, kad meitenei sāka nākt precinieki, māte Pārsliņu apsolīja Ziemelim, bet viņas sirds (kā jau romantiskās pasakās notiek) piederēja Dienvidam.

Reiz Dienvids paslēpa Pārsliņu zem rožu krūma, bet Ziemelis meitenei uzvēla ledus vāku, lai tā nespētu piecelties. Joprojām, kad Dienvidvējš dodas aplūkot savus rožu dārzus, Pārsliņa izkausē ledu un sniedzas pretī savai mīlestībai... Tik skaists un cēls ir šīs trauslums!

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu