Lai redzētu pasauli, nekur nav jābrauc. Labākie latviešu ceļojumu blogi (8)

Paliec mājās!
Annija Vīnkalna
, Ārvalstu ziņu redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvija. Ilustratīvs attēls
Latvija. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijā turpmāko mēnesi Covid-19 dēļ izsludināts ārkārtas stāvoklis, kura laikā iedzīvotāji aicināti atturēties no ceļošanas un iespēju robežās palikt mājās, lai ierobežotu vīrusa izplatību.

Kad Eiropas valstīs sāka strauji palielināties saslimšanas gadījumu skaits, dažviet tika noteiktas karantīnas zonas un atcelti lidojumi, daudziem nācās atteikties no ceļojumu plāniem. 

Taču, lai redzētu pasauli, nekur nemaz nav jābrauc. Doties uz Covid-19 skartajām valstīm (lielākajā daļā pasaules ir konstatēti saslimšanas gadījumi) pašlaik nevajadzētu. Tāpēc portāls TVNET apkopojis labākos latviešu ceļojumu blogus, kuri ļauj apskatīt interesantākās pasaules vietas, nepieceļoties no dīvāna. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kā tur ir (@katurir) on

1. Kā tur ir

Blogā "Kā tur ir" atrodami aizraujoši apraksti par vietām, uz kurām daudziem nemaz neienāktu prātā braukt ceļojumā. Vai arī tam nepietiktu dūšas. Turkmenistāna, kur grūti tikt iekšā, bet arī tikt ārā nav nekāds nieks. 

Pārapdzīvotā Bangladeša, pārsteidzoši viesmīlīgā Irāna un Korejas demilitarizētā zona. Vairumam cilvēku diez vai kārosies šajās vietās pavadīt atvaļinājumu, taču par tām lasīt ir ārkārtīgi interesanti, īpaši tiem, kuri mēdz pa laikam aizdomāties - nu kā tad tur īsti ir?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kā tur ir (@katurir) on

Humoristiskos ceļojumu aprakstus pavada kolorītas un kvalitatīvas fotogrāfijas. Atšķirībā no citiem ceļojumu blogiem tajās ceļojuma galamērķis netiek mākslīgi izskaistināts. Tieši otrādi, attēlos notverts vietējais dzīvesveids, kāds nu tas ir. Vērts apskatīt arī tad, ja nav noskaņojuma lasīt aprakstus!

2. Ceļojumu piezīmes

Blogs "Ceļojumu piezīmes" apvieno vairākus autorus, no kuriem daudzi saistīti ar kultūras aprindām. Rezultāts - interesanti, inteliģenti ceļojumu stāsti, kas aptver visus kontinentus. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ceļojumu Piezīmes (@celojumupiezimes) on

No ķīniešu veikaliem Buenosairesā, kur atlikumu izdod konfektēs, līdz Vīnes kafejnīcām, un no Antarktīdas plašumiem līdz sēpijas toņos iekrāsotajai Jordānijai. Interesanti, ka šajā blogā līdzās ceļojumu stāstiem ir arī vēstules no tiem, kuri par savu pastāvīgo dzīvesvietu izvēlējušies Dienvidameriku, Kosovu vai Keiptaunu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ceļojumu Piezīmes (@celojumupiezimes) on

"Ceļojumu piezīmes" ir vieta, kur smelties labi uzrakstītus un intelektuālus ceļojumu stāstus.

3. Alternative Traveller

Bloga ideja aizsākās pirms nepilniem trim gadiem ar ceļojumu uz Aļasku, bet tālākie ceļi aizveda līdz pat Āfrikai.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alternative Traveller (@alternative_traveller) on

Astoņu mēnešu laikā šķērsotas jau 14 valstis - Libērija, Gvineja, Gambija, Senegāla, Mauritānija un citas. Sociālajos tīklos ceļojumam no attāluma var sekot ikviens, lasot par piedzīvojumiem, priekiem un ķibelēm. Alternatīvie ceļotāji daudz komunicē ar vietējiem un citiem ceļotājiem, kā arī izmanto kaučsērfinga iespējas, kas ļauj izvairīties no banalitātēm un virspusīguma. Dažreiz gadās arī iekulties nepatikšanās, bet tas piederas pie lietas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alternative Traveller (@alternative_traveller) on

Plānots šķērsot vēl desmit valstis, lai nokļūtu līdz Dienvidāfrikai, un šīm mērķim patlaban tiek vākta nauda. Ceļotmīļiem, kuriem pašlaik jāpaliek mājās, ir iespēja apmaiņā pret ziedojumu saņemt pastkarti no Āfrikas vai uzlikt savu vārdu uz ceļojuma busiņa, kas to nesīs visu ceļu līdz Dienvidāfrikai.

4. Sapņu medniece

Blogā "Sapņu medniece", ko veido Alīna un Jēkabs Andrušaiti, atrodami plaši ceļojumu apraksti par dažādiem galamērķiem - gan lielajām Eiropas pilsētām, gan arī tādām "eksotiskām" vietām kā sniega un ledus klātā Svalbāra.

Īpaši vērtīgi ir tas, ka blogs satur daudz informācijas par ceļojuma izmaksām, organizēšanu un citiem praktiskiem apsvērumiem, kas noderēs, kad ceļošana atkal būs kļuvusi droša. 

Kā intervijā portālam TVNET atzina Alīna, pārim nav iebildumu ceļojuma laikā piecelties tad, kad citiem vēl gribas pasnaust, lai ar profesionālu tehniku uzņemtu fotogrāfijas. Tas atspoguļojas gan ceļojumu aprakstos, gan arī sociālo tīklu saturā - ir, ko redzēt!

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu