Ievēro darba laiku, sastādi sarakstu jeb kā strādāšanu mājās padarīt produktīvu?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: unsplash.com

Joprojām turpinās strādāšana no mājām. Daudziem tas patiešām patīk, un viņi bez vilcināšanās saka, ka tas ir labākais risinājums, jo iespējams strādāt pazīstamā vidē, halātā un ar mīļākajām čībām kājās. Tomēr mēdz būt arī cilvēki, kam strādāšana mājās sagādā tikai raizes un stresu. 

Tāpēc, pirms sāc strādāt no mājām, tam ir nepieciešams nedaudz sagatavoties. Interneta vietne «Pick the brain» apkopojusi desmit padomus, kas palīdzēs nodrošināt, lai strādāšana no mājām sanāktu iespējami produktīvāka.

Nejauciet darbu ar atpūtu

Strādājot no mājām, ir svarīgi atcerēties nejaukt darba vidi ar savu ierasto mājas un atpūtas vidi. Apjukumu var palīdzēt mazināt darbavietas izveidošana, kurā nekas netraucēs koncentrēties uz darba pienākumu veikšanu. Šajā vietā nevajadzētu būt nekam, kas var novērst jūsu uzmanību no strādāšanas. Tajā pašā laikā darbavietai arī jābūt tādai, lai jums patiktu tajā strādāt.

Ievērojiet darba laiku

Rūpīgi ievērojiet darba laiku, lai nodrošinātu, ka šajā laikā strādāsiet, nevis nodarbosieties ar citām lietām. Darba laiks ir svarīgs arī tāpēc, lai izvairītos no tā, ka jūs nemanot sākat strādāt virsstundas. Darba režīma pārkāpšana var negatīvi ietekmēt jūsu produktivitāti. Produktivitāte ir svarīga, tāpēc ievērojiet darba laiku.

Saģērbieties

Protams, ir svarīgi justies ērti, bet pārāk ērta jušanās var likt jums domāt, ka atpūšaties, nevis strādājat. Tāpēc ir svarīgi uzvilkt drēbes, kas nav jūsu mīļākais mājas tērps. Arī strādājot mājās, jums jācenšas izskatīties tā, ka nepieciešamības gadījumā varētu uzņemt klientus vai kolēģus.

Nelietojiet sociālos tīklus, lai  nenovērstu uzmanību

Ja vien tas jums nav nepieciešams darbam, nelietojiet sociālos tīklus. Jo tas novērš jūsu uzmanību un laupa laiku, ko jūs varētu veltīt strādāšanai.

Foto: unsplash.com

Radiet tīkamu atmosfēru

Tikai jūs zināt, kādā atmosfērā jūs esat visproduktīvākais, tāpēc radiet atmosfēru, kurā jūtaties vislabāk. Klausieties mūziku, dedziniet sveces vai sēdiet uz spilvena. Ja tas jums palīdz justies un strādāt labi, tad kāpēc ne?

Pavingrojiet

Ir tik viegli visu dienu nosēdēt pie galda, pat nepamanot, kā paiet laiks. Tomēr ir svarīgi regulāri izkustēties un kaut nedaudz pavingrot. Ķermenis jums būs pateicīgs.

Ievērojiet kārtību un tīrību

Tas, ka jūs strādājat mājās, nenozīmē, ka jūsu darbavieta drīkst būt haosa pārņemta un netīra. Neaizmirstiet regulāri tīrīt un sakārtot savu darbavietu. Uz jūsu darbagalda nevajadzētu būt nekam liekam – tikai lietām, kas jums nepieciešamas darbam.

Veidojiet darāmo darbu sarakstu

Kas jums šodien plānā? Kas jāpaveic līdz dienas beigām? Šādas lietas reizēm ir viegli aizmirst, tāpēc ir vērtīgi plānot savu dienu un sagatavot paveicamo lietu sarakstu. Tas palīdzēs nenovirzīties no mērķiem!

Palūdziet ģimeni jūs netraucēt

Protams, ģimenes klātbūtne mums pārsvarā sagādā prieku, tomēr tā var arī novērst uzmanību. Tāpēc ir svarīgi, lai jūsu ģimene saprot, ka jūs esat vienlaicīgi gan mājās, gan darbā. Ir būtiski, lai ģimenes locekļi jūs netraucē un nenovērš jūsu uzmanību. Tajā pašā laikā neaizmirstiet atpūtas brīžus pavadīt ar ģimeni, jo pozitīvās emocijas jūs motivēs jaunām uzvarām darbā.

Izmantojiet iespējas

Darbs no mājām ļauj jums būt elastīgākiem un vairāk pielāgoties, tāpēc izmantojiet šāda stāvokļa sniegtās iespējas. Izejiet īsā pastaigā dienas vidū. Tāpat jūs beidzot varat vairāk pirkt preces ar piegādi mājās, jo vienmēr būsiet mājās brīdī, kad ieradīsies kurjers. Galu galā jums arī būs vairāk brīva laika, jo ietaupīsiet to laiku, ko citādi vajadzētu pavadīt ceļā uz darbu un no darba.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu