VDD pastiprināti uzmana notiekošo saistībā ar Leģionāru piemiņas dienu (17)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Neraugoties uz Covid-19 vīrusa dēļ izsludinātā ārkārtējā stāvokļa laikā noteiktajiem ierobežojumiem pasākumu rīkošanai, Valsts drošības dienests (VDD) turpina pievērst pastiprinātu uzmanību sabiedrībā un virtuālajā vidē notiekošajiem procesiem saistībā ar Leģionāru piemiņas dienu.

Kā TVNET teica uzrunātais RPP policists, iepriekš pieteiktais pasākums atcelts, bet policijas spēki pie Brīvības pieminekļa ir sabiedrības drošībai. Kā novēroja TVNET, pa tuvējo apkārtni staigā un notiekošo uzmana "vīri ar austiņām", nelielā skaitā manāmi arī nopietni ekipēti drošības spēki. 

VDD seko līdzi situācijai un sadarbībā ar tiesībaizsardzības iestādēm ir gatavs reaģēt arī uz iespējamām provokācijām 16.martā, norādīja dienestā.

Kā ziņots, Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē sestdien pieņemts lēmums valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas periodā, kas šobrīd noteikts līdz 14.aprīlim, neatkarīgi no apmeklētāju skaita aizliegt visus sabiedrībai publiski pieejamus svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumus, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties. 

Tāpat valdība lēmusi ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus.

Papildus piektdien Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija bija pieņēma lēmumu, ka ārkārtas situācijas laikā Rīgā aizliegti visi publiskie pasākumi ārpus telpām neatkarīgi no dalībnieku skaita.

16.marts jeb Leģionāru piemiņas diena ir neoficiāla piemiņas diena, kad latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin valsts iedzīvotājus, kuri cīnījās Vācijas bruņotajos spēkos latviešu leģiona sastāvā. Daļa cilvēku uzskata, ka šie cilvēki cerējuši cīnīties par neatkarīgu Latviju, citi - ka viņi bijuši fašistu līdzskrējēji, bet vēl citi - ka kara laika apstākļu upuri, kuri pret savu gribu nonākuši frontē.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu