"Dobeles dzirnavnieks" pieaugošā pieprasījuma dēļ ir palielinājis ražošanas intensitāti (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Graudu pārstrādes uzņēmums "Dobeles dzirnavnieks" pieaugušā pieprasījuma dēļ saistībā ar Covid-19 ir palielinājis ražošanas intensitāti, sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Amsils piebilda, ka Covid-19 dēļ pasūtījumi pēc uzņēmuma ražotās produkcijas ir pieauguši ne tikai vietējā, bet ārvalstu tirgos. "Eksporta pasūtījumi ir kāpuši divas reizes, trīs reizes. Pastiprināts pieprasījums sākās pirms trim nedēļām, kad citās Eiropas valstīs sāka pastiprināti pirkt jeb uzkrāt produktus. Tagad tas ir novērojams arī Latvijā. Taču mēs ar to rēķinājāmies, maksimāli esam mobilizējuši spēkus iekšienē un strādāja 24 stundas septiņas dienas nedēļā," viņš sacīja. 

Pēc Amsila teiktā, arī iepriekš - pirms Covid-19 -  galvenās ražotnes kompānijai strādāja 24 stundas septiņas dienas nedēļā, bet bija atsevišķas fasēšanas sadaļas, kur nebija tik liela noslodze kā tagad. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs gan apliecināja, ka kompānija prioritāri ar produkciju plāno nodrošināt vietējo tirgu.

Komentējot piegāžu nepārtrauktību, viņš sacīja, ka "Dobeles dzirnavnieks" ar graudiem līdz jaunās graudu sezonas sākumam ir nodrošinājies, un šajā ziņā problēmu neesot. Līdz šim nav ziņu arī par problēmām iepakojumu piegādē. Līdz ar to kopumā piegāžu ziņā problēmas pagaidām nav paredzamas.

Viņš arī teica, ka Covid-19 dēļ uzņēmuma darbs pie divu apjomīgu investīciju projektu - Bio graudu pirmapstrādes un pārstrādes infrastruktūras izveides un inovatīvas pastas ražošanas līnijas - realizācijas neapstājas. "Nekādu izmaiņu šajos plānos mums nav. Šogad plānojam projektus pabeigt," viņš teica.

Amsils teica, ka ir pāragri izvērtēt Covid-19 ietekmi uz uzņēmuma darbību ilgākā laikā, jo nav zināms, kā vīruss attīstīsies kopumā. "Patlaban strādājam stabili," viņš teica.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Dobeles dzirnavnieks" 2018.gadā strādāja ar 117,35 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 9,8% - līdz 3,766 miljoniem eiro. Kompānijas 2019.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

"Dobeles dzirnavnieks" ir reģistrēts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3,897 miljoni eiro. Kompānijas lielākais akcionārs ir Igaunijas graudu ražotājs "Tartu Mill". Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu